Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Drakulić: Osam decenija zaborava

Datum objave: ponedeljak, 8 februara, 2021
Veličina slova: A- A+

Danas je godišnjica, kako je u Drakuliću 07.02.1942. godine Nezavisna Država Hrvatska rješavala srpsko pitanje. Klanjem. Učenica Jana Glamočanin, ovako je likovnim radom obilježila stradanje 52 đaka njene škole u nekadašnjem selu, a sada naselju najvećeg grada Srpske.

Dječiji rad, lako shvatljive, pa i banalne poruke i simbolike, više je nego što su srpske vlasti uradile od raspada SFRJ 1991. godine do danas.

Posebno je važna numeracija. To još nismo uradili. Posebno za sve žrtve Pokolja.

U Drakuliću su komunističke vlasti napravile spomenik sa lažnim brojem, kao što danas čak i zaposleni u državnim organima Republike Srpske, aktivno učestvuju u naporima za smanjenjem broja žrtava konclogora Jasenovac

Sa 700.000 koliko je utvrđeno odmah poslije rata, na 80.000, kako želi jedna interesna grupa vezana sa hrvatskim vlastima i Hrbinom Miloradom Pupovcem.

79 godina se krije i sprečava pamćenje zločina u Drakuliću. Toliko je godina našeg neznanja i sramote, jer je puno prepuno Drakulića oko nas, koje niko ne pamti, ne čuva, ne obilazi.

Izvor: FRONTAL

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top