Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Drakulić: Osam decenija zaborava

Datum objave: ponedeljak, 8 februara, 2021
Veličina slova: A- A+

Danas je godišnjica, kako je u Drakuliću 07.02.1942. godine Nezavisna Država Hrvatska rješavala srpsko pitanje. Klanjem. Učenica Jana Glamočanin, ovako je likovnim radom obilježila stradanje 52 đaka njene škole u nekadašnjem selu, a sada naselju najvećeg grada Srpske.

Dječiji rad, lako shvatljive, pa i banalne poruke i simbolike, više je nego što su srpske vlasti uradile od raspada SFRJ 1991. godine do danas.

Posebno je važna numeracija. To još nismo uradili. Posebno za sve žrtve Pokolja.

U Drakuliću su komunističke vlasti napravile spomenik sa lažnim brojem, kao što danas čak i zaposleni u državnim organima Republike Srpske, aktivno učestvuju u naporima za smanjenjem broja žrtava konclogora Jasenovac

Sa 700.000 koliko je utvrđeno odmah poslije rata, na 80.000, kako želi jedna interesna grupa vezana sa hrvatskim vlastima i Hrbinom Miloradom Pupovcem.

79 godina se krije i sprečava pamćenje zločina u Drakuliću. Toliko je godina našeg neznanja i sramote, jer je puno prepuno Drakulića oko nas, koje niko ne pamti, ne čuva, ne obilazi.

Izvor: FRONTAL

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top