fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

DOKUMENT OZNA-e MIJENjA ISTORIJU: “Pobiti sveštenike, seljake, trgovce, bogataše …“

EKSKLUZIVNO PREDSTAVLjAMO DOKUMENT KOJI DOKAZUJE PLANIRANU LIKVIDACIJU “NARODNIH NEPRIJATELjA” OD STRANE TAJNIH KOMUNISTIČKIH SLUŽBI

Izvor: MAXPORTAL.HR , M. Marković/foto:arhiv
Izvor: MAXPORTAL.HR , M. Marković/foto:arhiv

Dokument je naredba Službe bezbednosti u Sloveniji iz 1943. godine, a dobili smo ga dobrotom jednog slovenskog istoričara.
Kompletan spis uskoro će biti objavljen u cijelosti.
“Čim bude dan signal za uzbunu, u akciju moraju stupiti sve UHZ. Dužnost zapovjednika je da angažiraju sve svoje članove. Svi moraju imati spremno oružje. (U nedostatku vatrenog oružja može se upotrijebiti drugo kao što su noževi, sjekire, krampovi, čekići i slično).
Napad na stanove onih koji će biti likvidirani mora biti brz, odlučan i temeljit. Svatko predomišljanje i oklijevanje shvatit će se kao izdaja …
Grupe koje su na popisu likvidiraju se u potpunosti tj. sve do zadnjega. Skupina koja u svom sastavu ima makar samo jednoga izrazitog antikomunista se također u cijelosti likvidira.

Bespogovorno se moraju likvidirati sljedeće skupine:
1) Poznate vođe antikomunističkog pokreta, vođe nacionalnih organizacija, Sokola, Četnika, bivših orjunaša, članova streljačkih društava i slični. Za to je odabran poseban ođel čiji je prvi zadatak uništiti te skupine ….
2) Svi svećenici, članovi raznih katoličkih redova kao i njihovi najbliži suradnici. Ako se iz taktičkih razloga neki svećenici ne likvidiraju treba paziti da ih se stavi na mjesto koje im je primjereno.
3) Mora biti likvidirana sva inteligencija koja nije 100% vezana za KPS (Komunističku partiju Slovenije) i koja nije u nju učlanjena. Tu se ne smije tolerirati i samo platonsko simpatizerstvo OF (Osvobodilne fronte). Toleriranje takvih neodlučnih elemenata imalo bi za posljedicu da se u novoj sovjetskoj državi kod njih među prvima javi nezadovoljstvo.
4) Likvidirati sve pripadnike buržoazije, kao i trgovce, krupnije zanatlije, sitne poduzetnike
5) Podrazumijeva se da svi moraju biti likvidirani; svi rentijeri, bogataši i industrijalci.
6) Konačno moraju biti likvidirani svi sitni predstavnici vladajuće klase, npr. oficiri, dočasnici, vojnici, policajci, činovnici financija, itd. Izuzimaju se samo oni koji su pravi članovi KPS koji su u redovima vojske. Ne mora biti samilosti za te i ako je manji broj tih ljudi član rodoljubivih nacionalnih organizacija.
7) poubijati sve bogate zemljoposjednike, tzv. kulake i njihove obitelji.

Što se tiče onih bogataša, trgovaca i industrijalaca koji su novčano podržavali OF prema njima provesti isto načelo gore navedeno. Oni su time htjeli samo spasiti samo svoju kožu ….. “

Izvor: MAXPORTAL.HR , M. Marković/foto:arhiv
Izvor: MAXPORTAL.HR , M. Marković/foto:arhiv

M. Marković/foto:arhiv

Izvor: Maxportal.hr

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: