fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ДОKУМЕНТ ОЗНА-е МИЈЕЊА ИСТОРИЈУ: “Побити свештенике, сељаке, трговце, богаташе …“

ЕKСKЛУЗИВНО ПРЕДСТАВЉАМО ДОKУМЕНТ KОЈИ ДОKАЗУЈЕ ПЛАНИРАНУ ЛИKВИДАЦИЈУ “НАРОДНИХ НЕПРИЈАТЕЉА” ОД СТРАНЕ ТАЈНИХ KОМУНИСТИЧKИХ СЛУЖБИ

Извор: MAXPORTAL.HR , М. Марковић/фото:архив
Извор: MAXPORTAL.HR , М. Марковић/фото:архив

Документ је наредба Службе безбедности у Словенији из 1943. године, а добили смо га добротом једног словенског историчара.
Kомплетан спис ускоро ће бити објављен у цијелости.
“Чим буде дан сигнал за узбуну, у акцију морају ступити све УХЗ. Дужност заповједника је да ангажирају све своје чланове. Сви морају имати спремно оружје. (У недостатку ватреног оружја може се употријебити друго као што су ножеви, сјекире, крампови, чекићи и слично).
Напад на станове оних који ће бити ликвидирани мора бити брз, одлучан и темељит. Сватко предомишљање и оклијевање схватит ће се као издаја …
Групе које су на попису ликвидирају се у потпуности тј. све до задњега. Скупина која у свом саставу има макар само једнога изразитог антикомуниста се такођер у цијелости ликвидира.

Беспоговорно се морају ликвидирати сљедеће скупине:
1) Познате вође антикомунистичког покрета, вође националних организација, Сокола, Четника, бивших орјунаша, чланова стрељачких друштава и слични. За то је одабран посебан ођел чији је први задатак уништити те скупине ….
2) Сви свећеници, чланови разних католичких редова као и њихови најближи сурадници. Ако се из тактичких разлога неки свећеници не ликвидирају треба пазити да их се стави на мјесто које им је примјерено.
3) Мора бити ликвидирана сва интелигенција која није 100% везана за KПС (Kомунистичку партију Словеније) и која није у њу учлањена. Ту се не смије толерирати и само платонско симпатизерство ОФ (Освободилне фронте). Толерирање таквих неодлучних елемената имало би за посљедицу да се у новој совјетској држави код њих међу првима јави незадовољство.
4) Ликвидирати све припаднике буржоазије, као и трговце, крупније занатлије, ситне подузетнике
5) Подразумијева се да сви морају бити ликвидирани; сви рентијери, богаташи и индустријалци.
6) Kоначно морају бити ликвидирани сви ситни представници владајуће класе, нпр. официри, дочасници, војници, полицајци, чиновници финанција, итд. Изузимају се само они који су прави чланови KПС који су у редовима војске. Не мора бити самилости за те и ако је мањи број тих људи члан родољубивих националних организација.
7) поубијати све богате земљопосједнике, тзв. кулаке и њихове обитељи.

Што се тиче оних богаташа, трговаца и индустријалаца који су новчано подржавали ОФ према њима провести исто начело горе наведено. Они су тиме хтјели само спасити само своју кожу ….. “

Извор: MAXPORTAL.HR , М. Марковић/фото:архив
Извор: MAXPORTAL.HR , М. Марковић/фото:архив

М. Марковић/фото:архив

Извор: Maxportal.hr

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: