Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

BRNABIĆ: ČINjENICE GOVORE DA SE U SREBRENICI NIJE DESIO GENOCID

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ono što se desilo u Srebrenici za Srbiju nije genocid i da ona taj stav zasniva na činjenicama.

Ana Brnabić

Brnabićeva je za „Dojče vele“, na insistiranje novinara da „prizna da se u Srebrenici desio genocid“, poručila da za Srbiju ono što se desilo u Srebrenici nije genocid.

„Odgovorno lice za taj užasan ratni zločin je izručeno Hagu i Srbija je uradila sve što je bilo do nje“, rekla je Brnabićeva.

Na konstataciju novinara Tima Sebastijana da ona nikada neće priznati „genocid u Srebrenici“, da je to za nju „crvena linija koju neće preći“, Brnabićeva je odgovorila da niko neće da prekraja istoriju.

„Vi posmatrate Srbiju kao da je ona neki izolovani sistem. Pogledajte kako zemlje u regionu tretiraju ratne zločince“, ukazala je Brnabićeva.

Ona je naglasila da nije korektno da novinar omalovaži uspjehe koje je Srbija postigla i da donosi proizvoljne ocjene, te poručila da je ponosna što se Srbija suočava sa svojom prošlošću, prenose beogradski mediji.

Voditelj je insistirao da premijer Srbije kaže da je uslov za ulazak u EU priznanje samoproglašenog Kosova, podsjetivši je da je i sama rekla da želi saradnju Srba i Albanaca, kompromis i kulturološko prožimanje, na šta je Brnabićeva potvrdila da su to njene riječi, a na njegovu primjedbu da bi to moglo da traje i 20 godina, ona je uzvratila porukom – neka traje.

„Gospodine, neka će trajati 20 godina, rešenje mora biti kompromis. I ako traje toliko, u redu ako EU hoće da čeka 20 godina supera, ako neće i to je u redu, mi reforme sprovodimo zbog naših građana“, poručila je Brnabićeva.

Na pitanje da li je svjesna da su „EU dojadile zemlje zapadnog Balkana“, premijer Srbije je odgovorila da nije diplomatski da novinar priča u ime EU i da to prosto nije u redu.

Novinar je nastavio da insistira, nakon čega ga je Brnabićeva u jednom trenutku upitala: „Mogu li ja da kažem ili ćete vi imati intervju sami sa sobom?“.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Cela BiH puna je srpskih Srebrenica!

Mira Lolić Močević: Dan kada je oslobođena Srebrenica

Srebrenica: Pomen mučki ubijenim Srbima u selu Brežani

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: