fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Mira Lolić Močević: Dan kada je oslobođena Srebrenica

Mira Lolić Močević
Mira Lolić Močević

Šta ja vidim u jedanaestom julskom danu od 1995 godine.
Za mene je to dan kada su jedinice Vojske Republike Srpske oslobodile grad Srebrenicu od muslimanskih jedinica pod komandom Nasera Orića.

Orićevci su od 1992. do 1995. godine izlazeći iz Srebrenice ubijali Srbe po Podrinju, otvorili logore za Srbe u centru Srebrenice, ubijali srpsko stanovništvo koje je ostalo u Srebrenici a prema tvrdnjama muslimanskih stanovnika koji su živjeli u gradu, ubijali i pripradnike sopstvenog naroda.

Srpsku pravoslavnu crkvu su pretvorili u konjušnicu.

Ono što je Srbima dan oslobođenja, Muslimani su uzeli da slave kao dan žalosti.
Mogli su uzeti bilo koji drugi dan ali uzeli su baš ovaj, što je politička odluka. A političke odluke ne moraju da se prihvataju pogotovo ako nisu prihvatljive svim narodima koji žive na prostoru BiH.

Strašno je kada strada pojedinac a kamoli grupe. Mir svim žrtvama.

Kao što sve u BiH ima dva ili tri pogleda ili istine, tako je i sa jedanaestim julom.

General Mladić je zaslužio da se svaki dan okupljamo, da ga podržavamo pa i jedanaestog jula kada je ušao u oslobođenu Srebrenicu. To je dan koji će za srpski narod uvijek to ostati.

Prošle su brojne politike koje su nametale političke odluke. Opstalo je samo ono što je istinski prihvaćeno a ne nametnuto.

Hvala srpskom generalu za oslobođenu Srebrenicu!

Poštujući odluku MUP-a R. Srpske za 11. 7. 2017, poruka Zavetnicima da nađu drugi termin za dan podrške Đeneralu, ali da ga organizuju pod nazivom 11.jul – Dan kada je oslobođena Srebrenica.

Mira Lolić Močević

Na portalu Jadovno 1941.:

Podrinje

Srebrenica

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Bakire GDJE SU LESEVI SARAJEVSKIH SRBA CIVILA?
    Srpske zrtve vece od nekoliko „Srebrenica“! Gdje nije bilo srpske vojske, nema Srba ni danas: Hrvatsko-Muslimanska federacija ,Sarajevo, dolina Neretve od Hadzica do Capljine, Zenica, Tuzla, Gorazde . Mrkonjic grad je slupan vise od Vukovara. Pisite Srbi o ovim cinjenicama, ovdje je pobijeno vise od nekoliko Srebrenica. (Sarajevo 11.000 Srba tako je govorio UNPROFOR 1994.).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: