fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Britanski list objavio listu masovnih ubica 20. vijeka: Tito na 13 mjestu

Po njihovim podacima on je ubio preko pola miliona „političkih protivnika“!

Tito

Britanski list Daily Mail, objavio je listu najvećih masovnih ubica XX vijeka, a nekadašnji predsjednik SFRJ, Josip Broz Tito, nalazi se na 13 mjestu. Po njihovim podacima on je ubio preko pola miliona „političkih protivnika“!

Podsjetićemo da je podgorički parlament prije nekoliko dana odlučio da podigne spomenik Josipu Brozu Titu. U odluci o tome se obrazlaže da je Tito jedan od najvećih sinova naših naroda i da je tokom svoje vladavine zadužio Crnu Goru i omogućio njen razvoj.

Autori tog saopštenja valjda će priočitati i britanski list i uvažiti njihove podatke, jer se ne radi o informacijama iz emigranstskih četničkih izvora, nego je to list zemlje koja je članica NATO-a i koja se zalagala da Crna Gora postane član tog vojnog saveza.

Na sajtu dnevnika Daily Mail navodi se da je za vreme njegove vladavine ubijeno 570.000 ljudi koji su ujedno bili i žrtve njegove politike.

Zanimljivo je da se iza Tita nalazi začetnik fašizma u Evropi Benito Musolini, ali i Idi Amin (300 do 500 hiljada žrtava), Ho Ši Min (200 hiljada žrtava), Francisko Franko (oko 35 hiljada žrtava) i Fidel Kastro (oko 30 hiljada žrtava).

Na vrhu liste su komunistički diktatori Mao Ce Tung i Josif Staljin, a na trećem mestu je Adolf Hitler.

Izvor: IN4S

Vezane vijesti:

Josipu Brozu Titu istorija nikad neće oprostiti što nije otišao u Jasenovac

Tito poklanjao Kosmet Albancima još 1946. godine

Stokholmski sindrom: Tito sravnio Podgoricu sa zemljom – za nagradu dobija spomenik

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: