Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Tito poklanjao Kosmet Albancima još 1946. godine

Datum objave: sreda, 12 septembra, 2018
Veličina slova: A- A+

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/Josip_Broz_Tito.jpg

Usvajanjem amandamana na Ustav SFRJ počelo je rasparčavanje Jugoslavije i odvajanje Kosova i Metohije od Srbije, a sve pod dirigentskom palicom Josipa Broza Tita!

(Napomena redakcije portala Jadovno.srb.: Ovaj prilog je prvi put objavljen na našem portalu 27. decembra 2014. godine.)

26. decembra 1968. godine u Saveznoj narodnoj skupštini usvojeni su amandmani na Ustav SFR Jugoslavije, kojima se širi autonomija pokrajina i one dobijaju status sličan republikama.
Pokrajine su dobile pokrajinski Ustavni zakon, čime je otvoren put gotovo potpuno samostalnoj zakonskoj, izvršnoj i sudskoj vlasti.

Sin naših naroda i narodnosti i doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito je još krajem 1946. godine “poklonio” Kosovo i Metohiju, kao i sve druge teritorije sa većinskim albanskim stanovništvom Albaniji i Enver Hodži!

Tito je, kada je o Kosovu reč, Asošijeted presu rekao sledeće: “Ukoliko komunisti dođu na vlast u Albaniji ono može biti pod ingerencijom Tirane“.

Albanski šef države Enver Hodža je uvek isticao da mu je maršal Tito krajem juna 1946. godine “lično obećao” da će Kosovo biti u sastavu Albanije, kao i drugi krajevi gde su Albanci većina, jer ih je voleo.
Ipak, ovim izjavama se nije baš pridavalo na važnosti, jer su odnosi Tirane i Beograda uvek bili “hod po žici”, pa i tada.

 

Izvor: Intermagazin.rs

 

Vezane vijesti:

Da li je Tito imao dogovor sa Pavelićem da  – Jadovno 1941.

Tito ubijao komuniste u Španiji – Jadovno 1941.

Tito namerno razbio SFRJ? – Jadovno 1941.

Tito ubijao komuniste u Španiji – Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top