fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Bojanić: Počeli smo da se oslobađamo decenijskih stega, što dokazuje ,,Dara iz Jasenovca“ i spomenik Stefana Nemanje

Tek sada vidimo koliku snagu imaju ovakvi filmovi poput ”Dare iz Jasenovca” oni su veoma važni za negovanje kulture sećanja na srpska stradanja. Konačno smo se oslobodili tih ludačkih stega lažnog ,,bratstva i jedinstva“.

Plakat za film Dara iz Jasenovca i spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu

Suprotno ovakvim filmovima koji imaju snažan uticaj su komunistički-partizanski filmovi koji su imali cilj da jačaju kult Tita, da uzdignu samo jedan pokret i da ponize regularnu srpsku vojsku u Otadžbini. Od tog otrova ni danas ne možemo da se rasvestimo i otreznimo. Svakako, to su bili vrhunski filmovi sa dosta uloženog novca, znao je Tito koliko je značajna filmska industrija i kakav uticaj ima na omladinu. Svi se sećamo tih filmova, koji se i danas emituju… a te filmove smo obožavali, ali jedino istinu nismo znali.

Moramo znati, da je najveći stub koji je imao za cilj da pomuti razum SRBA partizanski (komunistički filmovi), ovi filmovi predstavljali su jedan od glavnih elemenata indoktrinacije masa u doba komunističke diktature. U snimanje jednog partizanskog filma ulagano je više novca nego danas u snimanje svih filmova za godinu dana. Za basnoslovne honorare, partizanske heroje i njihove neprijatelje igrale su najveće svetske zvezde, poput Ričarda Bartona, Jula Brinera ili Orsona Velsa. Ali taj uloženi novac se svakako isplatio onima koji su želeli da Srbi zaborave na sebe i svoju prošlost i svoje đedove iz Velikog rata.

Zato, posle ovoliko godina izgleda da je film ,,DARA IZ JASENOVCA“… pravi pogodak i suštinski dobar. Čim su potomci ustaških krvoloka krenuli u kampanju protiv istog na Hrvatskoj televiziji, ulazeći u scensku raspravu i odbranu i negiranje genocida nad Srbima.

I njujorški kritičar Vajsberg… krenuo u kampanju protiv Dare i dobio nedovoljnu ocenu iz istorije.

Čak je i IMDb uklonio mogućnost ocenjivanja „Dare iz Jasenovca“, koja je bila ocenjena ocenim 9.4 što je vrlo retko da filmovi imaju tu ocenu.

Hvala Bogu da se po tom pitanju menja situacija… polako se oslobađamo tih komunističkih stega kojima smo okovani decenijama.

Pa danas, eto imamo i ono što nismo smeli da imamo decenijama (da nekoga ne povredimo) spomenik Stefanu Nemanji, tako grandiozan… otuda i tolike rasprave na društvenim mrežama oko istog… ali džabe, on će prkositi, podsećati i krasiti našu prestonicu vekovima… i niko se neće sećati ovih rasprava, ali će podsećati na period vladavine Nemanjića, što je i glavni cilj.

Nadam se, da na ovome nećemo stati… ovo su ulaganja u budućnost i za ovakve investicije moramo imati novca.

Valjda je sledeće… Muzej SVIM SRPSKIM ŽRTVAMA!

Nadam se…

Priredio: Đorđe Bojanić, glavni urednik sajta Srpska istorija

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: