Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Aleksandar Nećak: Da li je Efraim Zurof još uvek zaokupljen poslom koji nije u njegovoj nadležnosti, prebrojavanjem jasenovačkih žrtava?

Datum objave: nedelja, 26 januara, 2020
Veličina slova: A- A+

Razmišljam, zapravo brinem, šta li je sa gospodinom Efraimom Zurofom, direktorom kancelarije Simon Vizental u Jerusalimu.

Aleksandar Nećak

Ode čovek iz Srbije sretan da sretniji ne može biti.

Obećali mu da će Zakon o memorijalnom centru na lokaciji Sajmište biti donet do kraja godine. Naravno ne ove, one prošle.

Toliko je bio van sebe od sreće da je izvređao one koji su preživeli Holokaust i onako usput na televiziji sa nacionalnom frekvencijom optužio Srbiju da broj jasenovačkih žrtava koristi u dnevno političke svrhe, a eto on zna, nije naveo izvore, da ih je bilo do 100 000.

Već smo mesec dana u 2020. godini, Zakon još nije usvojen, a kada će ne zna se kao ni za Đeknu.

U ovom mesecu obeležena je dvadesetogodišnjica usvajanja Stokholmske deklaracije, u Briselu je 35 zemalja usvojilo ministarsku deklaraciju, sve vezano za 75 godina od oslobođenja Aušvica.

Srbija je istim povodom zadržala svoju poziciju jedine zemlje koja ni jedno stratište nije iznedrila u memorijal.

Brinem što se gospodin Zurof ne oglašava, brinem da li je još uvek sretan ili je možda zaokupljen poslom koji nije u njegovoj nadležnost, prebrojavanjem jasenovačkih žrtava.

Najbolje bi bilo pozvati ga ponovo u Beograd, dati mu najnovije obećanje da će Zakon biti usvojen, što reče, samo što nije, a nije, pa da gospodin Zurof bude ponovo sretan kao dete kad dobije šećerlemu.

Izvor: Fejsbuk stranica – Aleksandar Nećak

Vezane vijesti:

SAVEZ JEVREJSKIH OPŠTINA OSUDIO ISTUP ZUROFA: Ne treba da deli Jevreje, nego da nas miri

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top