fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Ко то бјежи од Геноцида у Јасеновцу?

Дакле, питање за Владу Црне Горе, с обзиром на „ажурност“ око осталих „резолуција“, кад ће резолуција о Геноциду у Јасеновцу?
Јасеновац; ФОТО: Јадовно 1941.

„Јуче је премијер Спајић поменуо Јасеновац, нисам га поменуо ја, нити сам имао намјеру да преко јасеновачких жртава изједначавам, вагам сребреничке жртве нити да упоређујем, а нити је упоредиво оно што се десило у Јасеновцу и оно што се десило у Сребреници. И зато сам позвао премијера Спајића, ако стварно жели да допринесе помирењу, и ако стварно жели да скине стигму са српског народа која нам се црта и која нам се печатира претходних година, ето му прилика, а сам ју је предложио“, казао је током трибине у Српској кући Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије и посланик За будућност Црне Горе у Скупштини.

Подсјетимо, током премијерског сата, премијер Милојко Спајић је казао да ће иницирати резолуцију о Геноциду у Јасеновцу, у чијим је логорима и стратиштима убијено најмање 700 000 Срба, Јевреја и Рома.

Ипак, на синоћ одржаној сједници Владе, како сазнајемо, није било ни слова о овој иницијативи, коју је први предложио Спајић, а потом Кнежевић апострофирао и захтјева да премијер поступи по својој ријечи, односно да се у парламенту Црне Горе, усвоји Резолуција о Геноциду у Јасеновцу.

Зашто се на синоћњој сједници није говорило о овој Резолуцији?

Дакле, да будемо потпуно јасни, нема изједначавања жртава у Јасеновцу и Сребреници, јер су то неупоредиви историјски догађаји, они управо треба да послуже за разјашњење, гдје се догодио геноцид.

Поставља се такође питање, ко бјежи од Резолуције о Геноциду у Јасеновцу.

„Јасеновац је највећи подземни град српског народа“, казао је Кнежевић, и како је навео, „ево сад са ове трибине, желим да му пошаљем поруку, да смо спремни да му помогнемо да је напише, али да је он предложи и буде изгласана. Да не буде да смо јуче, бјежећи од Сребренице уствари се удаљили од Јасеновца“. 

„Поштујем сваку жртву, али ако неко мисли, да ће превртати српске кости по Јасеновцу и по другим стратиштима српског народа, зато да би опстала Влада, и да би наставили овим западњачким вриједностима о којима је Спајић говорио, неће имати подршку Милана Кнежевића.

Дакле, питање за Владу Црне Горе, с обзиром на „ажурност“ око осталих „резолуција“, кад ће резолуција о Геноциду у Јасеновцу?

Извор: ИН4С

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: