fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Izetbegović: Razočaran sam, Vučić nije spreman…

Član predsedništva BiH Bakir Izetbegović
Član predsedništva BiH Bakir Izetbegović

Član predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je razočaran zato što premijer Vučić nije bio spreman da prihvati ono što piše u presudama o Srebrenici.

“Negira se genocid u Srebrenici. Mi ne tražimo političku reviziju, već prihvatanje istine“, rekao je Izetbegović gostujući sa Vučićem na Televiziji N1.

Vučić je naveo da je Srbija osudila „teške i jezive zločine u Srebrenici“ i da je u poslednjih godinu dana uhapšeno 14 osoba zbog tog zločina.

On je dodao i da je otišao da se pokloni žrtvama u Srebrenici, a da kao predsednik Vlade nikada nije rekao da se genocid u Srebrenici niti jeste, niti nije dogodio.

„Od kada sam predsednik Vlade nisam rekao ni da jeste ni da nije, nisam želeo da povredim nijednog Bošnjaka da im kažem to nije to“, istakao je Vučić.

Osim toga, Vučić je naveo da je njegova rečenica „Za jednog Srbina, ubićemo 100 muslimana“ iz 1995. godine kada je bio poslanik SRS, izvučena iz konteksta.

Izvor: B92

Vezane vijesti:

Izetbegović: Sudar dva prava rješava se ratom

Vučić: Dan sećanja nije marketinški trik

Šopard: Bošnjaci i Hrvati neće pomirenje

ĐERIĆ: NEMA POMIRENjA DOK SE BOŠNjACI NE SUOČE SA SVOJIM ZLOČINIMA

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: