fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Изетбеговић: Разочаран сам, Вучић није спреман…

Члан председништва БиХ Бакир Изетбеговић
Члан председништва БиХ Бакир Изетбеговић

Члан председништва БиХ Бакир Изетбеговић изjавио jе да jе разочаран зато што премиjер Вучић ниjе био спреман да прихвати оно што пише у пресудама о Сребреници.

“Негира се геноцид у Сребреници. Ми не тражимо политичку ревизиjу, већ прихватање истине“, рекао jе Изетбеговић гостуjући са Вучићем на Телевизиjи Н1.

Вучић jе навео да jе Србиjа осудила „тешке и jезиве злочине у Сребреници“ и да jе у последњих годину дана ухапшено 14 особа због тог злочина.

Он jе додао и да jе отишао да се поклони жртвама у Сребреници, а да као председник Владе никада ниjе рекао да се геноцид у Сребреници нити jесте, нити ниjе догодио.

„Од када сам председник Владе нисам рекао ни да jесте ни да ниjе, нисам желео да повредим ниjедног Бошњака да им кажем то ниjе то“, истакао jе Вучић.

Осим тога, Вучић jе навео да jе његова реченица „За jедног Србина, убићемо 100 муслимана“ из 1995. године када jе био посланик СРС, извучена из контекста.

Извор: Б92

Везане виjести:

Изетбеговић: Судар два права рjешава се ратом

Вучић: Дан сећања ниjе маркетиншки трик

Шопард: Бошњаци и Хрвати неће помирење

ЂЕРИЋ: НЕМА ПОМИРЕЊА ДОК СЕ БОШЊАЦИ НЕ СУОЧЕ СА СВОЈИМ ЗЛОЧИНИМА

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: