fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

ĐERIĆ: NEMA POMIRENjA DOK SE BOŠNjACI NE SUOČE SA SVOJIM ZLOČINIMA

Služen parastos stradalim Srbima na Zalazju kod Srebrenice

Služen parastos stradalim Srbima na Zalazju kod Srebrenice

Izaslanik srpskog člana Predjsedništva BiH Zoran Đerić izjavio je juče da pomirenja u BiH nema dok se Bošnjaci ne suoče sa zločinima koje su počinili njihovi sunarodnici i dok ti zločini ne budu procesuirani.

„Dok Naser Orić i njegovi pomagači ne budu odgovarali ne može biti pomirenja u BiH“, rekao je Đerić u Zalazju kod Srebrenice, gdje je obilježena godišnjica stradanja 69 Srba u srebreničkim i bratunačkim selima koje su pobile snage pod komandom Orića na Petrovdan 1992. godine.

Đerić je istakao da su muslimanske snage u ovim selima napravile pokolj i da za taj zločin još niko nije odgovarao.

On je dodao da pravosuđe BiH mora shvatiti da se moraju osuditi zločinci iz svih naroda i da se ne može suditi samo jednoj strani u sukobu.

„Ovdje Srbi i Bošnjaci žive vijekovima i živjeće ubuduće, ali da bi se pomirili moraju svi osuditi zločine i zločince iz svog naroda“, rekao je Đerić i dodao da bi bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović trebalo da dođe i u ime svog naroda oda počast nastradalim Srbima i osudi zločine nad srpskim narodom.

Prema riječima Đerića, Bošnjaci još nisu spremni da tu istinu prihvate,jer bi se morali suočiti sa zločinima koje su počinili njihovi sunarodnici i procesuirati ih zbog toga.

Govoreći o prekjučerašnjem napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, Đerić je rekao da je bila loša koordinacija bezbjednosih struktura, te da ovakav skandalozan napad na premijera nikako nije smio da se desi.

Protojerej srebrenički Aleksandar Mlađenović rekao je da dželati koji su počinili pokolj na Zalazju drugog dana Trojičindana 1943. godine nisu kažnjeni nakon Drugog svjetskog rata, pa su i njihovi potomci, očekujući da neće odgovarati, sličan zločin ponovili 1992. na Petrovdan, želeći da potpuno zatru ovo srpsko selo.

„Očekujemo da će zločince stići Božija pravda, ali i da će djelioci svjetske pravde napokon shvatiti šta se ovdje događalo i da zločinci moraju odgovarati“, istako je Mlađenović.

Predstavnik pokreta „Dveri“ iz Beograda Boško Obradović, koji je prisustvovao pomenu, rekao je da su srpske patriote prekjuče spriječile sramotu koju su neki željeli da nanesu srpskom narodu ležanjem, izvinjavanjem i puzenjem ispred Skupštine u Beogradu.

„Naš zaborav srpskih žrtava bio bi naš najveći istorijski greh. Genocid je ovde bio proces koji je vekovima trajao nad srpskim narodom“, poručio je Obradović.

On je zahvalio Rusiji na uloženom vetu na deklaraciju o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN.

Predsjednik Udruženja „Zavet srpsko-ruski“ iz Beograda Ljubiša Ristić rekao je da je srpski narod „trebalo da budu definitivno ubijen donošenjem rezolucije o Srebrenici“.

„Bilo bi to moralno ubistvo koje bi postalo uslov našeg nestanka. Ruski veto je to onemogućio. Naša braća Rusi znaju da mi nismo genocidan narod i da smo žrtve osvajača kroz vijekove, i zato nisu dozvolili donošenje takve sramne rezolucije“, istakao je Ristić i pozvao na uspostavljanje čvršćih veza Srba i Rusa.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

VELIKE MANIPULACIJE LISTAMA NESTALIH, POSEBNO POSLIJE PADA SREBRENICE

VLASTI U BEOGRADU DA ZABRANE ODRŽAVANjE PERFORMANSA PRED SKUPŠTINOM

PODRINjE – JADOVNO 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: