fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

01.07.2017. Dušan J. Bastašić nad Šaranovom jamom – VIDEO

01. jul 2017. Kod Šaranove jame.
01. jul 2017. Kod Šaranove jame.

Kod Šaranove jame na Velebitu 01. jula 2017. je obilježen „Dan sjećanja na Jadovno 1941. godine“ i 76 godina od stradanja 38.000 Srba u kompleksu logora smrti Nezavisne Države Hrvatske, Gospić-Jadovno-Pag.

Ovaj molitveni skup organizovalo je Udruženje „Jadovno 1941“ čiji je predsjednik Dušan Bastašić rekao da je istovremeno tužan i ponosan, jer se nalazi na srpskom stratištu i vidi nikad veći broj ljudi u bijelim majicama sa natpisom „Jadovno `41“.

– Ova bijela boja na našim majicama pokazuje da ovdje dolazimo bez mržnje i čista srca punog ljubavi da se pomolimo za svoje sunarodnike i srpske novomučenike, koji strašno postradaše na ovom mjestu rajske prirode, a, u stvari, na tako strašnom mjestu. Kada se vratite kućama i svojim porodicama, govorite šta ste ovdje vidjeli i pomozite da objelodanimo jadovničku istinu i sačuvamo sjećanje na naše srpske novomučenike i to sjećanje prenosimo u trajno pamćenje – istakao je Bastašić.

Udruženje Jadovno 1941, Banja Luka

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: