fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Zoran Stanković – vještak odbrane generala Mladića

General Ratko Mladić

Patolog Zoran Stanković svjedočiće umjesto pokojnog profesora Dušana Dunjića kao vještak odbrane generala Ratka Mladića na suđenju u Haškom tribunalu u dijelu optužnice koji se odnosi na Srebrenicu, izjavio je za Srnu advokat Branko Lukić.

On je naveo da je Stanković prihvatio da završi ono što je Dunjić započeo i već je postavljen od Haškog tribunala kao vještak odbrane za forenzičku patologiju.

Lukić kaže da je odbrana generala Mladića bila prisiljena da poslije Dunjićeve smrti razmisli o novom vještaku koji bi eventualno dopunio ili samo predstavio njegov rad i ističe da je Stanković adekvatna i kvalitetna zamjena.

On je napomenuo da je već bilo planirano da Stanković da iskaz u dijelu optužnice protiv generala Mladića koji se odnosi na mjesto Tomašica u okolini Prijedora.

„Pre nego što profesor Stanković dođe ovde da svedoči, mora da završi posao, ne samo u tom glavnom delu, već i u vezi sa Tomašicom. Nadamo se da će njegovi radovi biti gotovi negde do kraja decembra“, rekao je Lukić.

Prema njegovima riječima, odbrana očekuje da bi Stanković mogao da svjedoči pred Haškim tribunalom već krajem januara „ukoliko Tužilaštvo prihvati skraćene rokove“.

„Nesrećan splet okolnosti primorao nas je da mislimo o drugom stručnjaku, ali suđenje mora da se privede kraju, general Mladić mora da dobije adekvatnu odbranu. Uprkos tome što osećamo duboku tugu zbog gubitka profesora Dunjića, primorani smo da naš posao nastavimo i pod ovim okolnostima“, rekao je Lukić.

Patolog Dušan Dunjić, pronađen je mrtav 22. oktobra u hotelu u Hagu, na dan kada je trebalo da da iskaz kao vještak na suđenju generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu u dijelu optužnice koji se odnosi na događaje u Srebrenici.

Zoran Stanković trenutno je predsjednik Koordinacionog tijela za jug Srbije.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Kanadski general na suđenju Mladiću: Granata na Markale ispaljena sa položaja Armije BiH

Sumnjiva smrt patologa Dunjića, Holanđani počeli saslušanja!

Svjedok o granatiranju Markala

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: