Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Sumnjiva smrt patologa Dunjića, Holanđani počeli saslušanja!

Datum objave: nedelja, 25 oktobra, 2015
Objavljeno u Ostalo, Otadžbinski rat
Veličina slova: A- A+
Dušan Dunjić, na jednom od svedočenja u Tribunalu
Dušan Dunjić, na jednom od svedočenja u Tribunalu

Istražni organi ispituju sve one koji su bili u kontaktu s srpskim lekarom u Hagu, od Mladićevih advokata do osoblja hotela u kome je odseo i gde je pronađen mrtav. Mladić zabrinut. Advokat Blek upozorava na „slučaj Milošević“

SMRT veštaka i profesora sudske medicine Dušana Dunjića, koji je trebalo da bude svedok odbrane u procesu Ratku Mladiću, sumnjiva je holadskoj policiji! Tome u prilog svedoči činjenica da istražni organi ispituju sve one koji su bili u kontaktu s njim, od Mladićevih advokata do osoblja hotela u kome je odseo i gde je pronađen mrtav u četvrtak ujutru.

Kaže ovo za „Novosti“ Miodrag Stojanović, jedan od advokata nekadašnjeg vojnog lidera bosanskih Srba, naglašavajući da je on saslušavan u petak od osam ujutru do deset uveče

– Pitali su me sve, od toga kako je proveo taj poslednji dan, da li se žalio na nešto, da li je bio bolestan, uzimao neku terapiju. Interesovalo ih je koliko se znamo, zašto je ovde, o čemu je trebalo da svedoči, ima li neprijatelja, koju je dokumentaciju koristio – rekao nam je Stojanović.

Obdukcija tela urađena je u subotu, jer je porodica želela da joj prisustvuje i patolog Đorđe Alimpijević. Prve informacije znaće se tek u ponedeljak kada toksikološka i histološka analiza budu gotove.

– On je trebalo da negira broj žrtava u Srebrenici – ukazuje Stojanović. – Takođe i da potvrdi da se nikako nije mogao izvesti zaključak kako su ti ljudi stradali i kada. Dunjić je argumentovao da niko ne može da dokaže uzrok i vreme smrti ubijenih bez mekih tkiva, što dovodi u pitanje tvrdnje o egzekucajima bosanskih Srba.

Stojanović dodaje i to da je nakon ispitivanja u policiji posetio i Mladića u pritvorskoj jedinici.

– On je užasnut i šokiran Dunjićevom smrću. Vidno je bio zabrinut. Pitao me šta ćemo sada, kako da u predmet uvedemo njegove ekspertize, kako i gde da nađemo novog eksperta ako nam bude bio potreban – kaže Stojanović.

Advokat Kristofer Blek, koji je zastupa Miru Marković i Marka Miloševića, suprugu i sina pokojnog predsednika Srbije, u njihovoj nameri da isteraju na videlo istinu o uzrocima smrti Slobodana Miloševića, upozorava na oprez u slučaju iznenadne smrti srpskog patologa Dušana Dunjića. Kanadski advokat smatra da Srbija mora biti do kraja uključena u istragu o smrti svog profesora.

– Milošević je preminuo 2007, a do danas nisu saošteni uzroci njegove smrti – kaže za “Novosti” Blek.

– U njegovom telu pronađene su supstance lekova koje on nije smeo da koristi i koji mu nisu bili prepisani. Nekoliko dana pred smrt, Milošević je poslao ruskoj ambasadi u Hagu pismo u kojem kaže da veruje da ga truju!

Blek kaže da porodica Marković Milošević tužbu protiv suda u holandskoj prestonici još nije podigla jer nije dobila izveštaj o smrti, ali da ne odustaje. Za poslednji događaj, smrt srpskog patologa Dunjića, kaže da nije to presedan kada su u pitanju “međunarodni” sudovi.

 

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Slučaj Haradinaj: Nema svjedoka, nema problema

U PRAVNU PRAKSU UVEDEN „ERDEMOVIĆEV IZUZETAK“!

NEKO DA ODGOVARA ZA SMRTI HAŠKIH ZATVORENIKA

Da li je Hag velika i poslednja srpska šansa – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top