fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Završen dokazni postupak za zločine nad Srbima u Goraždu

Ulaganjem drugog dijela video-zapisa Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo „Goražde – rat 1992.“ od 14. decembra 2012. godine, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu danas je okončalo sprovođenje dokaza protiv četvorice bivših pripadnika takozvane Armije BiH, optuženih za zločin protiv srpskih ratnih zarobljenika u Goraždu 1992. godine.

Zgrada Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu (Foto: sarajevo-rs.com)
Zgrada Okružnog tužilaštva u
Istočnom Sarajevu
(Foto: sarajevo-rs.com)

Nekadašnje pripadnike takozvane Armije BiH – Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelju, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti za učešće u ubistvima ratnih zarobljenika Boška i Đoke Lasice, Njegoša Ćehe, Koje Vukovića, Branislava i Budimira Todorovića, Tioslava Radovića i Ratomira Klačara.

Oni su zarobljeni u avgustu 1992. godine na brdu Trovrh kod Goražda, odvedeni u goraždansku policijsku stanicu, gdje su i ubijeni.

U nastavku današnjeg suđenja, Sud je zaprimio pismeni spis prijedloga branilaca optuženih o načinu izvođenja njihovih dokaza u ovom postupku, koji će započeti za manje od mjesec dana.

Branilac Nikica Gržić najavio je ulaganje još dva materijalna dokaza, potvrda Doma zdravlja i Kantonalne bolnice u Goraždu kojim se, kako je rekao, dokazuju da su Omer Uglješa i Muhamed Adžem bili ranjeni za vrijeme događaja na koje se optužnica odnosi.

Tužilac Tarik Crnić je naveo da će se u pogledu relevantnosti i zakonitosti dokaza odbrane izjašnjavati tokom ispitivanja svjedoka.

Suđenje se nastavlja 19. maja saslušanjem četvorice svjedoka odbrane.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

Begović: Čuli smo zapomaganja Srba zarobljenih na Trovrhu

Nastavak suđenja za ubistva zarobljenih Srba na Trovrhu

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: