fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Begović: Čuli smo zapomaganja Srba zarobljenih na Trovrhu

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Deso Begović izjavio je danas u Okružnom sudu da je čuo zapomaganja Srba zarobljenih na Trovrhu, koje su tukli u Policijskoj stanici u Goraždu.

Sud u Istočnom Sarajevu
Sud u Istočnom Sarajevu

„Bili su zatvoreni u susjednoj ćeliji i čuli smo njihovo zapomaganje dok su ih tukli. Sa njima nismo imali nikakav kontakt, jer nas nisu puštali u isto vrijeme“, rekao je Begović.

Svjedok je ispričao da je on, sa mještanima sela Bućja, u julu 1992. godine doveden u Policijsku stanicu u Goraždu, gdje su ih zatvorili u tri ćelije.

On se nije mogao sjetiti kada su tačno dovedeni Srbi sa Trovrha, koje, dodao je, nije lično poznavao, ali je potvrdio da je jedino čuo za Boška Lasicu.

„Bili su tu sedam dana. Ne znam gdje su otišli, ali sam čuo kada se pričalo `da je četnike najbolje razmijeniti`. Na znam šta se s njima kasnije desilo“, rekao je Begović.

Najavljeni svjedok Okružnog tužilaštva Olga Mašić nije zbog bolesti pristupila današnjem ročištu.

Za učešće u ubistvima osam srpskih ratnih zarobljenika Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti nekadašnje pripadnike takozvane Armije BiH – Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelju.

Na brdu Trovrh kod Goražda u avgustu 1992. godine zarobljeni su Boško i Đoko Lasica, Njegoš Ćeho, Kojo Vuković, Branislav i Budimir Todorović, Tioslav Radović i Ratomir Klačar, a potom su odvedeni u goraždansku policijsku stanicu, gdje su ubijeni.

Nastavak suđenja zakazan je za 21. januar u 9.00 časova.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Nastavak suđenja za ubistvo Srba sa Trovrha

Nastavak suđenja za ubistva zarobljenih Srba na Trovrhu

Zločin na Trovrhu

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: