fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

„Za dom spremni“ na protestu ekoloških udruženja

Saborski zastupnik i general hrvatske vojske Željko Glasnović je na protestu ekoloških udruženja u centru Zagreba poručio građanima Hrvatske da „svi moraju biti za dom spremni“, preneo je Indeks.

Glasnović na protestu u Zagrebu
Glasnović na protestu u Zagrebu

Nekadašnji član HDZ-a, a sada nezavisni poslanik, Glasnović je na skupu rekao da se ne sme dozvoliti da državu vode „redizajnirani komunisti, udbaši i perverzno policijsko plemstvo koje je Hrvatsku dovelo do ovakvog stanja“.

„Rekao bih samo ovo – bog i Hrvati, svi moramo biti za dom spremni! Svi recimo ‘ne’ ekocidu u Cetinskoj krajini“, naveo je Glasnović.

Protest ekoloških udruženja iz Splitsko-dalmatinske županije održan je na Trgu bana Jelačića, a protiv izgradnje plinske termoelektrane u Hrvacama i protiv izgradnje Centra za upravljanje otpadom u Opštini Lećevica, za koje smatraju da štete lokalnom stanovništvu.

Na skupu je govorio i organizator peticije protiv izgradnje plinske termolektrane u Hrvacama Željko Domazet. Rekao je da je nepoznata firma VIS VIVA dobila zadatak izgradnje termoelektrane na plin nakon šest godina tajnih priprema tog, kako kaže, „zločinačkog projekta“, kao i da je u sprezi sa lokalnim opštinskim vlastima opštine Hrvace, čime je stanovništvo Cetinskog kraja dovedeno pred gotov čin.

Na skupu je učestvovalo nekoliko desetina građana Zagreba.

Izvor: RTS

Vezane vijesti:

Plenković: Natpis „Za dom spremni“ – delikatno pitanje …

Đapić: „Za dom spremni“ i na referendum ako treba! | Jadovno …

Tabla Za dom spremni ostaje u Jasenovcu! | Jadovno 1941.

Grmoja: Spriječiti da se „Za dom spremni“ prebaci u negativan …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: