Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vulin: Godišnjica Oluje najteži datum u istoriji Srba

Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je godišnjica Oluje jedan od najtežih datuma u istoriji Srba i da ne može da razume da jedna država slavi što je proterala 250.000 svojih građana, samo zato što su Srbi.

Oluja (Foto: Novosti)
Oluja (Foto: Novosti)

„Ja se ne bih hvalio proterivanjem nijednog naroda, svaki mi je dragocen i važan”, istakao je Vulin i dodao da je Srbija imala priliku da reši pitanje izbegličkih prava, problem penzija, priznavanje staža, stanarskih prava kada je Hrvatska trebala da uđe u EU, ali da je to propušteno.

„Kada smo imali kapacitet da ova pitanja postavimo pred čitavim svetom i da bez našeg potpisa ne može da se promeni status Hrvatske, mi smo rekli neka uđu u EU pa će morati da poštuju pravila”, rekao je Vulin.

On je dodao da niko ne može da negira da se u Jasenovcu desio genocid i da Srbija nema ništa protih hrvatskog naroda, već ukazuje da treba da se izbore sa ustaštvom koje se javlja.

Vulin kaže da zločini koje je počinio Naser Orić u Bratuncu nisu kažnjeni i da predstavnika međunarodne zajednice nije bilo na pomenu srpskim žrtvama, u Bratuncu a da su u Srebrenicu svi došli.

On je podsetio da je premijer Aleksandar Vučić otišao u Srebrenicu poklonio se žrtvama, ali da nije pognuo glavu pred ruljom.

Vulin kaže da zločince ne treba deliti po nacionalnosti, već da ljudska bića čine zločine i da oni moraju biti procesuirani.

Danas se, kako kaže, pojavila drugačija Srbija sa kojom svetske sile drugačije razgovaraju i kojoj priznaju pravo da ima svoje interese.

„Za Vučića važi da je užasan pregovarač, da je uporan, da prekida pregovore, ali kada se dogovoriš sa njim, gotovo je, sve što je dogovoreno urađeno je. Zahvaljujući takvom principijelnom ponašanju, najveće sile sveta priznaju Srbiji pravo da ima svoje interese”, rekao je Vulin, a preneo Tanjug.

Izvor: Politika

Vezane vijesti:

Zašto je Knin pao za manje od 24 časa?

O suočavanju

Branitelje boli istina o masakru

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: