fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Vukovar oblijepljen grafitima „srpsko porodično stablo“

U Vukovaru se na ulicama i trgovima ponovo pojavio grafit „srpsko porodično stablo“, a fotografije sa obješenim tijelima Srba proširile su se i na društvenim mrežama.

Vukovar oblijepljen grafitima "srpsko porodično stablo" (foto:twitter.com)
Vukovar oblijepljen grafitima
„srpsko porodično stablo“
(foto:twitter.com)

Grafit ima crnu podlogu na kojoj je iscrtano stablo sa obješenim tijelima uz tekst na engleskom „Serbian Family Tree“, odnosno „srpsko porodično stablo“.

Kako navodi regionalna televizija N1, taj natpis se povremeno pojavljuje na ulicama i trgovima u Hrvatskoj – prije četiri godine u Zagrebu, prošle godine na drvetu kod ulaza u obdanište u vidu naljepnice i na ulicama Petrinje.

Organizacija „Amnesti internešnel“ je u izvještaju za prošlu godinu upozorila Hrvatsku na brojne probleme u oblasti ljudskih prava.

U tom dokumentu navodi se da u Hrvatskoj i dalje ima diskriminacije nacionalnih manjina i navodi kako se Srbi povratnici suočavaju sa problemom vraćanja imovine, a da je pravo na upotrebu manjinskih jezika i pisma i dalje politizovano i nesprovedeno u nekim gradovima.

Ta organizacija je navela i da je period političke nestabilnosti krajem godine bio propraćen porastom nacionalističke retorike i govora mržnje, naročito prema Srbima, izbjeglicama i migrantima.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Hrvatska politika i „srpsko porodično stablo“ | Jadovno 1941.

Podizanje spomenika teroristi-poruke mržnje kraj vrtića (1 …

Hrvati nas ponovo vređaju: Grafit „Paprikaš od Srba …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: