fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Vladika Jovan Ćulibrk: Profesionalni istoričari znaju ko je Gideon Grajf, svi znaju da je cirkus

Na nedavnoj tribini u Zagrebu, na kojoj su gostovali istoričari s beogradskog Instituta za savremenu istoriju, djelovanje istoričara Gideona Grajfa, komentarisao je predsjednik UO Muzeja žrtava genocida iz Beograda i predsjednik Odbora za Jasenovac SAS SPC, pakračko-slavonski vladika Jovan Ćulibrk.

Skrinšot - Privrednikova tribina u Zagrebu 17.09.2019.
Skrinšot – Privrednikova tribina u Zagrebu 17.09.2019.

„Mi imamo sada slučaj revizionizma u Srbiji i u Republici Srpskoj koji je masivan s naše strane. To je podrška lažnoj priči s profesorom Gideonom Grajfom, koji se pojavio u Srbiji.

Svi znamo ko je, profesionalni istoričari znaju ko je, svi znaju da je cirkus, jer Grajf već govori o 1.400.000 žrtava Jasenovca, znači, nije riječ ni o 700.000, nego o 1.400.000.

I nauka, struka ćuti, kao što su ćutali i u drugoj polovini 80-ih, kada su pisci, pjesnici, Duga, otvarali ključne problema na području bivše Jugoslavije, a Branko Petranović, veliki korifej, piše pohvalnu kritiku knjige onoga nesretnog Bulajića o Gradini, gdje je ovaj ustanovio da je bilo 1.100.000 žrtava Jasenovca.

Znači, postavlja se pitanje ozbiljno etike u struci istoričara.

Imamo državni projekat revizije u Srbiji, nemojmo se zavaravati, i struka se ponaša kao da se to dešava u nekoj drugoj državi…

Kao što se svatko bori ovde i negdje drugdje protiv toga da je Jasenovac bio nekakvo lječilište, mi smo dužni da se oglasimo i po ovoj stvari.“

Vezane vijesti:

Saša Kosanović: Štampači Jasenovca

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

10 Responses

 1. Kakva je politička hajka počela, ispašće da su tamo, naši, mnogostradali Srbi sami sebe ubijali na najmonstruoznije načine..A vidim, sada se ne podplaćuju samo razni nazovi eksperti, političari, nego i crkveni „visokodostojnici“..Strašno!

 2. Ako želimo to nesretno poglavlje jednom zauvijek zatvoriti i okrenuti se zdravoj budućnosti onda je nužno izvršiti naučno pretraživanje svakog cm Jasenovca i Gradine, jer ovaj sadašnji cirkus vodi samo u novi kaos a možda i ratni sukob!?
  Isto vrijedi i za sva ostala stratišta, žrtve su zaslužile konačno dostojni pokop!

   1. Ne razumes ti njega. On misli da se istrazivanja rade sve dok se ne ustanovi da u Jasenovcu niko nije ubijen.
    A Culibrk bolje neka se drzi skakanja iz aviona.
    To je za njega jedini nacin da se priblizi Bogu…

     1. NOVA VULGATA ROKERA I KONSUMENTA:
      1. U JASENOVCU I GRADIŠKI UBIJANI SU HRVATI.
      2. NjIH SU ZVERSKI UBIJALI SRBI.
      3. PO OKONČANjU RATA, SVU VLAST U JUGOSLAVIJI IMALI SU SRBI.
      4. DANAS SRBI OPET VLADAJU HRVATSKOM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: