Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Više ubijeno poslije NATO agresije nego tokom bombardovanja

Datum objave: nedelja, 10 juna, 2018
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+

Penzionisani general-pukovnik Vojske Srbije Vladimir Lazarević izjavio je da je na Kosovu i Metohiji više ljudi ubijeno, kidnapovano i nestalo u prve dvije godine poslije agresije NATO-a nego što je stradalo tokom bombardovanja.

General Vladimir Lazarević (Foto: ekspres.net)
General Vladimir Lazarević
(Foto: ekspres.net)

Lazarević je istakao da su “vojno-tehnički sporazum potpisan u Kumanovu, a još više Rezolucija 1244 UN i navodno mirovna uloga misije Unmika i Kfora na Kosmetu propast i najveći poraz međunarodnog prava”.

“Sve što se događalo posle izmeštanja srpskih snaga bezbjednosti sa Kosmeta u centralnu Srbiju bilo je pogubno za srpski narod i nealbanski živalj na Kosmetu”, rekao je Lazarević za “Politiku” povodom 19. godina od prestanka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Prema njegovim riječima, iako se govorilo da su međunarodne mirovne snage zamjenile srpske da bi zaštitile sve ljude na Kosmetu na djelu se pokazalo da su Srbi i ostali nealbanci na Kosmetu postali žrtve i da ih niko i nikada nije zaštitio niti ih danas štiti.

Lazarević je naglasio su i sporazum i Rezolucija za koju je srpska strana mislila da je krovni dokument predviđali formiranje takozvanog trećeg /kosovskog/ odreda, jedinice od 1.000 pripadnika srpskih snaga bezbjednosti, koji bi, navodno, u jednom trenutku i, kako je rečeno, kada se steknu uslovi mogao da se vrati na Kosovo i Metohiju i sarađuje sa ostalim mirovnim snagama kako je bilo predviđeno Kumanovskim sporazumom.

On je napomenuo da je tada već bio komandant Treće /Niške/ armije, da su prionuli na posao, i tu svoju obavezu veoma brzo realizovali.

“Formirali smo odred od 999 pripadnika naših snaga. Ni taj odred, ni jedan jedini naš vojnik i pripadnik ovog odreda nije nikada do današnjeg dana kročio nogom na teritoriju naše južne pokrajine. To je očigledno bilo samo mrtvo slovo na papiru”, istakao je Lazarević.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Neuspela kopnena invazija NATO-a 1999. na SRJ

Lazarević o mamcu koji je gutao NATO (VIDEO) | Jadovno 1941.

Goran Jevtović: General Lazarević – povratak komandanta …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top