Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Neuspela kopnena invazija NATO-a 1999. na SRJ

Datum objave: subota, 9 juna, 2018
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+
Ge­ne­ral-pu­kov­nik Vla­di­mir La­za­re­vić (Foto MO/G. Stanković)
Ge­ne­ral-pu­kov­nik Vla­di­mir La­za­re­vić (Foto MO/G. Stanković)

Ratni komandant u vreme agresije NATO-a 1999. godine general-pukovnik u penziji Vladimir Lazarević svedoči za „Politikinu” Temu nedelje o periodu skoro tromesečnog bombardovanja naše zemlje. U to vreme bio je na čelu Prištinskog korpusa Vojske SR Jugoslavije, na borbenoj liniji u centralnom delu Kosova i Metohije. Našem novinaru Tomi Todoroviću ispričao je kako su tekli pregovori koji su prethodili potpisivanju Kumanovskog sporazuma, iznoseći detalje do sada nepoznate široj javnosti.

– Moram da kažem, jer se o tome skoro uopšte nije govorilo i malo se zna, da su pripadnici snaga NATO-a, osim svakodnevnih vazdušnih napada i bombardovanja teritorije Kosova i Metohije, 9. aprila 1999. godine, mislim da je to bilo na Uskrs, pokušali i kopnenu invaziju na našu zemlju. Odbranili smo se i zaustavili napade nakon višečasovne borbe. Hrabro i viteški suprotstavili smo se brojčano jačem neprijatelju na pojasu od petnaestak kilometara duž srpsko-albanske granice. Odbili smo sve njihove napade i nasrtaje. Nikada posle toga pripadnici NATO-a nisu pokušali da ponovo krenu kopnenim putem na nas – kaže general Lazarević.

Izvor: POLITIKA

Vezane vijesti:

Lazarević o mamcu koji je gutao NATO (VIDEO) | Jadovno 1941.

General Lazarević drži predavanje na Vojnoj akademiji (VIDEO)

Dragoslav Pakić: General koji ni posle haške tamnice nije …

Komandanti sa KiM predavaće kadetima | Jadovno 1941.

Goran Jevtović: General Lazarević – povratak komandanta …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top