Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Veterani Republike Srpske: Postići opšti nacionalni konsenzus

Udruženje Veterani Republike Srpske zatražilo je danas da bude postignut opšti nacionalni konsenzus svih političkih partija, društveno-političkih organizacija i udruženja, s ciljem odbrane i očuvanja Srpske.

Veterani Republike Srpske
Veterani Republike Srpske

Predsjednik Veterana Republike Srpske Duško Vukotić istakao je da su veterani, na savjetovanju u Banjaluci, usvojili zaključke kojima se traži ukidanje Suda i Tužilaštva BiH, vraćanje vojske Republike Srpske i fiskalne politike pod ingerenciju Srpske.

“Potrebno je vratiti i sve ostale nadležnosti Republike Srpske na nivo izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma, uključujući pravo pune samostalne i nezavisne međunarodne saradnje sa garantima ovog sporazum Srbijom i Rusijom”, rekao je novinarima Vukotić.

On je naglasio da je potrebno formiranje fonda za pomoć veteranima – demobilisanim borcima i isplata boračkog dodatka na mjesečnom nivou.

“Registar boraca trebalo bi proglasiti javnim dokumentom izmjenom Zakona o zaštiti ličnih podataka jer budžetske isplate po osnovu učešća u ratu ne mogu i ne smiju biti tajna”, dodao je Vukotić.

On je naveo da Veterani traže da svi mediji u Republici Srpskoj pravilno i odgovorno izvještavaju, s ciljem nacionalnog pomirenja i jačanja Srpske.

Savjetovanju Veterana prisustvovali su predstavnici institucija Republike Srpske.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Veterani Srpske: Neophodan novi zakon o borcima

Veterani predstavili inicijativu za zbrinjavanje oboljelih od PTSP-a

RS ne priznaje borce Krajine

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: