fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ВЕЛИКА ПОСЈЕЋЕНОСТ ПОРТАЛА „ЈАДОВНО“

Предсjедник УГ ''Јадовно 1941'' др Душан Басташић на Конференциjи новинара и медиjа диjаспоре и Срба у региону
Предсjедник УГ “Јадовно 1941“ др Душан Басташић
на Конференциjи новинара и медиjа
диjаспоре и Срба у региону

Предсjедник бањалучког Удружења „Јадовно 1941“ Душан Басташић изjавио jе да портал „Јадовно“ (www.jadovno.com), путем кога се обjављуjе истина о страдању Срба у 20. виjеку у протеклих годину дана забиљежио четири пута већа посjећеност него претходних година.

„Радуjе нас што jе наjвећи броj посjета из Србиjе – близу 50 одсто и што на таj начин прилично успjешно обjелодањуjемо истину о нашем страдању, зато што већина нашег националног корпуса о том диjелу наше историjе не зна готово ништа“, рекао jе Басташић на Конференциjи новинара и медиjа диjаспоре и Срба у региону, коjа се одржава у Београду.

Истичући да jе прошлог мjесеца портал посjетило 63.000 људи из БиХ, Србиjе и региона, али и из Канаде и САД, Басташић jе рекао да ће Удружење препоручити Управи за сарадњу са диjаспором и Србима у региону и Министарству културе Србиjе да путем проjеката финансиjски помогне већу видљивост саjта.

Басташић jе у изjави за Срну обjаснио да ће Удружење препоручити да се путем проjеката финансира маркетиншко представљање саjта „Јадовно“ на друштвеним мрежама – „Феjсбук“, „Твитер“, „Инстаграм“, „Јутjуб“ и „Панорамио“, jер на та мjеста наjвише долазе млади људи, односно са тих мjеста долазе на саjт.

„Препоручићемо и да се одобри фонд за превод наjзначаjниjих прилога на енглески, руски и њемачки jезик jер ти прилози неће бити намиjењени само оном диjелу наше диjаспоре коjа, нажалост, не зна српски jезик, него и свjетскоj jавности коjа о овим темама о страдању Срба у 20. виjеку, заиста, не зна готово ништа“, рекао jе Басташић.

Он jе навео да ће предложити да Управа за сарадњу са диjаспором и Србима у региону формира стручни тим коjи би анализирао саjтове организациjа коjе подржаваjу Управа и Министарство културе и препоручити мjере за унапређење, односно бољу видљивост и већи досег тих саjтова.

Басташић jе истакао да посебан подстрек раду Удружења представља то што jе Народна скупштина Републике Српске усвоjила Декларациjу о геноциду Независне Државе Хрватске (НДХ) над Србима, Јевреjима и Ромима током Другог свjетског рата.

„Мислим да ће та чињеница подстаћи и институциjе Републике Српске да више пажње посвете теми културе сjећања“, закључио jе Басташић.

 Извор: srna

Везане виjести:

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: