fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

VELIKA POSJEĆENOST PORTALA „JADOVNO“

Predsjednik UG ''Jadovno 1941'' dr Dušan Bastašić na Konferenciji novinara i medija dijaspore i Srba u regionu
Predsjednik UG “Jadovno 1941“ dr Dušan Bastašić
na Konferenciji novinara i medija
dijaspore i Srba u regionu

Predsjednik banjalučkog Udruženja „Jadovno 1941“ Dušan Bastašić izjavio je da portal „Jadovno“ (www.jadovno.com), putem koga se objavljuje istina o stradanju Srba u 20. vijeku u proteklih godinu dana zabilježio četiri puta veća posjećenost nego prethodnih godina.

„Raduje nas što je najveći broj posjeta iz Srbije – blizu 50 odsto i što na taj način prilično uspješno objelodanjujemo istinu o našem stradanju, zato što većina našeg nacionalnog korpusa o tom dijelu naše istorije ne zna gotovo ništa“, rekao je Bastašić na Konferenciji novinara i medija dijaspore i Srba u regionu, koja se održava u Beogradu.

Ističući da je prošlog mjeseca portal posjetilo 63.000 ljudi iz BiH, Srbije i regiona, ali i iz Kanade i SAD, Bastašić je rekao da će Udruženje preporučiti Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Ministarstvu kulture Srbije da putem projekata finansijski pomogne veću vidljivost sajta.

Bastašić je u izjavi za Srnu objasnio da će Udruženje preporučiti da se putem projekata finansira marketinško predstavljanje sajta „Jadovno“ na društvenim mrežama – „Fejsbuk“, „Tviter“, „Instagram“, „Jutjub“ i „Panoramio“, jer na ta mjesta najviše dolaze mladi ljudi, odnosno sa tih mjesta dolaze na sajt.

„Preporučićemo i da se odobri fond za prevod najznačajnijih priloga na engleski, ruski i njemački jezik jer ti prilozi neće biti namijenjeni samo onom dijelu naše dijaspore koja, nažalost, ne zna srpski jezik, nego i svjetskoj javnosti koja o ovim temama o stradanju Srba u 20. vijeku, zaista, ne zna gotovo ništa“, rekao je Bastašić.

On je naveo da će predložiti da Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu formira stručni tim koji bi analizirao sajtove organizacija koje podržavaju Uprava i Ministarstvo kulture i preporučiti mjere za unapređenje, odnosno bolju vidljivost i veći doseg tih sajtova.

Bastašić je istakao da poseban podstrek radu Udruženja predstavlja to što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Deklaraciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske (NDH) nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata.

„Mislim da će ta činjenica podstaći i institucije Republike Srpske da više pažnje posvete temi kulture sjećanja“, zaključio je Bastašić.

 Izvor: srna

Vezane vijesti:

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: