fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

VAŠINGTON PODRŽAVAO PRIPADNIKE „DžIHADA“ NA KOSOVU I SADA U SIRIJI!

dzihad.jpg

Poređenje kako Zapadni mediji izveštavaju o događajima u Siriji, je privuklo pažnju i dovelo do razmatranja kako su o takvim događajima izveštavali ranije, najznačajnije je kako su pisali o seriji krvavih sukoba koji su pratili raspad Jugoslavije 1990- tih.

Džejms Džatras, Direktor Američkog Saveta za Kosovo, smatra da su sličnosti između ova dva sukoba veoma velike.
„Postoje sličnosti na tri nivoa koje imaju krucijalni značaj, kada se posmatraju sukobi u Siriji.-rekao je Džatras za RT.

-Jedan je internacionalni sistem vladavine zakona i tiče se Saveta Bezbednosti UN.

-Drugi je to kako tretirate nezavisnost države i kako se odnosite prema suverenoj državi koja ima pobunu unutar svojih granica.

-Treći nivo uzima u obzir složenu situaciju u kojoj se dešavaju zločini i nasilje na obe strane u sukobu, ali se oni pripisuju samo jednoj od sukobljenih strana.

Šta ćete objaviti, zavisi od vašeg koncepta, u koji samo ubacujete činjenice. Ne pravite jedan korak nazad, da bi u dobroj nameri pogledali sve činjenice i da bi videli patnje naroda na obe strane- naglasio je Džatras.

Džatras veruje da Zapad ustvari doliva beznin na tinjajuću vatru, i da zato koristi reči kao što su „genocid“ a ustvari samo želi da vidi pobedu jedne strane i potpuno uništenje druge strane.

On je takođe uzeo u obzir sličnost sudbina Hrišćanskog naroda u Siriji i na Kosovu.
Zašto se u ime borbe protiv terorizma i za promovisanje demokratije, SAD uvek nekako nađu na strani boraca džihada, koje koristi u sukobima mada se može unapred predvideti kakva će biti sudbina Hrišćanskog naroda u tom sukobu. Kao što je bilo na Kosovu, gde je polovina pravoslavnih Srba morala da napusti Kosovo i gde je na hiljade njih ubijeno od strane „oslobodilaca“ takozvane „Oslobodilačke vojske Kosova“.

Džatras je rekao RT (RUSIJA DANAS) da postoji nekoliko razloga zbog kojih je Amerika voljna da podrži islamske fundamentaliste.
Najvažniji je prijateljski odnos Amerike sa Saudijskom Arabijom, i zemljama Zaliva. A samim tim se želi pokazati da se ima podrška prijatelja kada se radi o olakšavanju uslova u međunarodnoj trgovini.

FBR prevod: Ljiljana Jovanović
Piše: Rusija Danas

Izvor: facebookreporter

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: