Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

ВАШИНГТОН ПОДРЖАВАО ПРИПАДНИКЕ „ЏИХАДА“ НА КОСОВУ И САДА У СИРИЈИ!

dzihad.jpg

Поређење како Западни медиjи извештаваjу о догађаjима у Сириjи, jе привукло пажњу и довело до разматрања како су о таквим догађаjима извештавали раниjе, наjзначаjниjе jе како су писали о сериjи крвавих сукоба коjи су пратили распад Југославиjе 1990- тих.

Џеjмс Џатрас, Директор Америчког Савета за Косово, сматра да су сличности између ова два сукоба веома велике.
„Постоjе сличности на три нивоа коjе имаjу круциjални значаj, када се посматраjу сукоби у Сириjи.-рекао jе Џатрас за РТ.

-Један jе интернационални систем владавине закона и тиче се Савета Безбедности УН.

-Други jе то како третирате независност државе и како се односите према сувереноj држави коjа има побуну унутар своjих граница.

-Трећи ниво узима у обзир сложену ситуациjу у коjоj се дешаваjу злочини и насиље на обе стране у сукобу, али се они приписуjу само jедноj од сукобљених страна.

Шта ћете обjавити, зависи од вашег концепта, у коjи само убацуjете чињенице. Не правите jедан корак назад, да би у доброj намери погледали све чињенице и да би видели патње народа на обе стране- нагласио jе Џатрас.

Џатрас веруjе да Запад уствари долива безнин на тињаjућу ватру, и да зато користи речи као што су „геноцид“ а уствари само жели да види победу jедне стране и потпуно уништење друге стране.

Он jе такође узео у обзир сличност судбина Хришћанског народа у Сириjи и на Косову.
Зашто се у име борбе против тероризма и за промовисање демократиjе, САД увек некако нађу на страни бораца џихада, коjе користи у сукобима мада се може унапред предвидети каква ће бити судбина Хришћанског народа у том сукобу. Као што jе било на Косову, где jе половина православних Срба морала да напусти Косово и где jе на хиљаде њих убиjено од стране „ослободилаца“ такозване „Ослободилачке воjске Косова“.

Џатрас jе рекао РТ (РУСИЈА ДАНАС) да постоjи неколико разлога због коjих jе Америка вољна да подржи исламске фундаменталисте.
Наjважниjи jе приjатељски однос Америке са Саудиjском Арабиjом, и земљама Залива. А самим тим се жели показати да се има подршка приjатеља када се ради о олакшавању услова у међународноj трговини.

ФБР превод: Љиљана Јовановић
Пише: Русиjа Данас

Извор: facebookreporter

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: