Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Uključiti se u borbu protiv mržnje i ekstremizma

Ustaski_simbol

Ombudsmani u BiH pozivaju sve građane i vladine institucije da se, povodom Međunarodnog dana tolerancije, aktivno uključe u borbu protiv straha, mržnje i ekstremizma posredstvom dijaloga i kroz razumijevanje i međusobno poštovanje.

Institucija Ombudsmana u skladu sa svojim mandatom preduzima mjere s ciljem unapređenja ostvarivanja prava građana, slobode i napretka na svim područjima, kao i izgradnje društva zasnovanog na principima tolerancije, poštovanja, dijaloga i saradnje između različitih etničkih, vjerskih i jezičkih grupa, saopšteno je iz institucije Ombudsmana BiH.

Broj predmeta u radu u Odjeljenju za eliminaciju svih oblika diskriminacije institucije Ombudsmana BiH samo u prethodnoj godini je iznosio 230, ali je i dalje niži od procijenjenog obima prisutnosti diskriminacije u BiH.

Najveći problem kod ispoljavanja netolerancije je nespremnost društva da odbaci stereotipe i predrasude i da bude tolerantnije prema pojavama koje nisu u skladu sa stavovima većine, ali upravo u tome se ogleda nivo dostignute kulture ljudskih prava.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Maketa sa ustaškim znakom – uvreda jasenovačkim žrtvama

USTAŠKI SIMBOLI I NDH POSTALI „UMJETNIČKA SLOBODA“

ISPISANI GRAFITI UVREDLjIVI ZA SRBE

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: