Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

Udruženje boraca: Direktorica Latković se ponijela nezakonito i nepedagoški

Datum objave: sreda, 28 marta, 2018
Objavljeno u Srbija 1999
Veličina slova: A- A+

Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore izražava javni protest zbog pokretanja disciplinskog postupka protiv učenika danilovgradske Gimnazije ,,Petar Prvi Petrović Njegoš” zato što su u školskom dvorištu na miran i dostojanstven način obilježili 24. mart, dan početka zločinačke agresije NATO na SRJ, saopštio je Radan Nikolić, predsjednik udruženja.

Foto: MNE Magazin
Foto: MNE Magazin

„Očigledno je da se radi o politikom motivisanom ataku na lične slobode učenika, kojim se teško narušava ugled ove obrazovne ustanove koja je za svoj rad dobila najveća društvena priznanja“, naglasio je Nikolić i dodao:

„Upozoravamo Natašu Latković, direktoricu Gimnazije da Pravilnik o načinu i postupku izricanja vaspitnih mjera za učenike gimnazije ne poznaje disciplinski prestup koji se učenicima stavlja na teret, zbog čega je započeti  disciplinski postpak uzimanja izjava od učenika u prisustvu roditelja nezakonit  i nepedagoški“.

Nikolić je istakao da iz udruženja pozivaju Ombudsmana Šućka Bakovića da hitno reaguje na ovaj nasilnički čin prema učenicima, a ministra prosvjete Damira Šehovića da zaustavi iživljavanje direktorice nad učenicima i roditeljima.

Valjda su direktorici Latković  poznati ciljevi obrazovanja i vaspitanja i lična prava i slobode djece, te da je NATO 1999. godine, suprotno međunarodnom pravu i pravilima ratovanja, 78 dana ubijao djecu i sve živo i nemilosrdno razarao jednu suverenu zemlju i trovao životnuokolinu“ poručio je Nikolić i upitao:

„Učite li to direktorica Latković djecu da zaborave ubijenu djecu u Murinu, ubijenog vojnika u danilovgradskoj kasarni? Uči li ih sluganstvu umjesto slobodi, neljudskom umjesto ljudskom, nepravednom umjesto pravednom, varvarskom umjesto humanom? Umjesto da ih nagradite za javni čas otpora nasilju i zagovaranje poštovanja univerzalnih ljudskih vrijednosti i sloboda, Vi naređujete njihovo isleđivanje“.

Nikolić je naglasio da radi suda javnosti, direktoricu podsjeća na obavezu da služi zakonu, Gimnaziji i njenim učenicima, a ne partijskim direktivama i NATO.

„Bijedno je to što činite svojim učenicima koji su kao ljudi daleko iznad Vas“, zaključio je Nikolić.

Radan Nikolić, direktor

Izvor: IN4S

Vezane vijesti:

Udruženje boraca: Zabranili polaganje vijenaca u kasarnama u Maslinama i Danilovgradu!

Diplomatski skandal u Crnoj Gori: Sramno prema žrtvama …

CG: Hrvatima za ratnu odštetu 1,3 miliona € | Jadovno 1941.
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top