fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Udruženje boraca: Direktorica Latković se ponijela nezakonito i nepedagoški

Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore izražava javni protest zbog pokretanja disciplinskog postupka protiv učenika danilovgradske Gimnazije ,,Petar Prvi Petrović Njegoš” zato što su u školskom dvorištu na miran i dostojanstven način obilježili 24. mart, dan početka zločinačke agresije NATO na SRJ, saopštio je Radan Nikolić, predsjednik udruženja.

Foto: MNE Magazin
Foto: MNE Magazin

„Očigledno je da se radi o politikom motivisanom ataku na lične slobode učenika, kojim se teško narušava ugled ove obrazovne ustanove koja je za svoj rad dobila najveća društvena priznanja“, naglasio je Nikolić i dodao:

„Upozoravamo Natašu Latković, direktoricu Gimnazije da Pravilnik o načinu i postupku izricanja vaspitnih mjera za učenike gimnazije ne poznaje disciplinski prestup koji se učenicima stavlja na teret, zbog čega je započeti  disciplinski postpak uzimanja izjava od učenika u prisustvu roditelja nezakonit  i nepedagoški“.

Nikolić je istakao da iz udruženja pozivaju Ombudsmana Šućka Bakovića da hitno reaguje na ovaj nasilnički čin prema učenicima, a ministra prosvjete Damira Šehovića da zaustavi iživljavanje direktorice nad učenicima i roditeljima.

Valjda su direktorici Latković  poznati ciljevi obrazovanja i vaspitanja i lična prava i slobode djece, te da je NATO 1999. godine, suprotno međunarodnom pravu i pravilima ratovanja, 78 dana ubijao djecu i sve živo i nemilosrdno razarao jednu suverenu zemlju i trovao životnuokolinu“ poručio je Nikolić i upitao:

„Učite li to direktorica Latković djecu da zaborave ubijenu djecu u Murinu, ubijenog vojnika u danilovgradskoj kasarni? Uči li ih sluganstvu umjesto slobodi, neljudskom umjesto ljudskom, nepravednom umjesto pravednom, varvarskom umjesto humanom? Umjesto da ih nagradite za javni čas otpora nasilju i zagovaranje poštovanja univerzalnih ljudskih vrijednosti i sloboda, Vi naređujete njihovo isleđivanje“.

Nikolić je naglasio da radi suda javnosti, direktoricu podsjeća na obavezu da služi zakonu, Gimnaziji i njenim učenicima, a ne partijskim direktivama i NATO.

„Bijedno je to što činite svojim učenicima koji su kao ljudi daleko iznad Vas“, zaključio je Nikolić.

Radan Nikolić, direktor

Izvor: IN4S

Vezane vijesti:

Udruženje boraca: Zabranili polaganje vijenaca u kasarnama u Maslinama i Danilovgradu!

Diplomatski skandal u Crnoj Gori: Sramno prema žrtvama …

CG: Hrvatima za ratnu odštetu 1,3 miliona € | Jadovno 1941.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: