Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

U utorak TV emisija: Put Časnog Krsta

Datum objave: utorak, 26 januara, 2016
Veličina slova: A- A+
Časni Krst iz Jerusalima na ostrvu Pagu
Časni Krst iz Jerusalima na ostrvu Pagu

Emisija Put Časnog Krsta emitovaće se 26. Januara 2015 u 19.45 na RTS 2.

Put dva Časna Krsta koja su pored svetog Jerusalima i mjesta stradanja Isusa Hrista obišla i mjesta stradanja srpskog naroda – Jasenovac, Jadovno, Pag i Prebilovce, ispratila je ekipa RTS.

Dva Časna Krsta, koje eparhijama van matice daruje patrijarh, zauvijek će ostati u Prebilovcima i Jasenovcu kao znak sjećanja na Novomučenike Jasenovačke i Novomučenike Prebilovačke.

Jedan od dva Časna krsta, potomci i poštovaoci žrtava uznijeli su na Velebit do Šaranove jame a nakon toga ponijeli i na ostrvo Pag, na visoravan iznad mjesta nekadašnjeg logora Slana za Srbe i potom pred školu u Metajni u kojoj se nekada nalazio logor za žene i djecu.

Prebilovčanin Milenko Jahura, nosio je Časni krst koji je krenuo iz Jerusalima, biva nošen na rukama potomaka žrtava po srpskim stratištima i na kraju je postavljen u Hramu Hristovog vaskrsenja u mučeničkim Prebilovcima.

Emisija Put Časnog Krsta emitovaće se 26. Januara 2015 u 19.45 na RTS 2.

Režiser: Vladimir Banić


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top