Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

U utorak TV emisija: Put Časnog Krsta

Datum objave: utorak, 26 januara, 2016
Veličina slova: A- A+
Časni Krst iz Jerusalima na ostrvu Pagu
Časni Krst iz Jerusalima na ostrvu Pagu

Emisija Put Časnog Krsta emitovaće se 26. Januara 2015 u 19.45 na RTS 2.

Put dva Časna Krsta koja su pored svetog Jerusalima i mjesta stradanja Isusa Hrista obišla i mjesta stradanja srpskog naroda – Jasenovac, Jadovno, Pag i Prebilovce, ispratila je ekipa RTS.

Dva Časna Krsta, koje eparhijama van matice daruje patrijarh, zauvijek će ostati u Prebilovcima i Jasenovcu kao znak sjećanja na Novomučenike Jasenovačke i Novomučenike Prebilovačke.

Jedan od dva Časna krsta, potomci i poštovaoci žrtava uznijeli su na Velebit do Šaranove jame a nakon toga ponijeli i na ostrvo Pag, na visoravan iznad mjesta nekadašnjeg logora Slana za Srbe i potom pred školu u Metajni u kojoj se nekada nalazio logor za žene i djecu.

Prebilovčanin Milenko Jahura, nosio je Časni krst koji je krenuo iz Jerusalima, biva nošen na rukama potomaka žrtava po srpskim stratištima i na kraju je postavljen u Hramu Hristovog vaskrsenja u mučeničkim Prebilovcima.

Emisija Put Časnog Krsta emitovaće se 26. Januara 2015 u 19.45 na RTS 2.

Režiser: Vladimir Banić


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top