Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

U AMERIČKOM KONGRESU 21. NOVEMBRA PREDAVANjE O GENOCIDU NAD SRBIMA U NDH

U američkom Kongresu 21. novembra biće održano predavanje o genocidu počinjenom nad Srbima, Jevrejima i Romima na teritoriji Nezavisne Države Hrvatske tokom Drugog svjetskog rata, saopšteno je iz Srpskog narodnog saveza, najstarije srpske organizacije u Americi.

Srboljub_Zivanovic_001.jpg
Akademik Srboljub Živanović

Ovaj događaj organizuje Srpski narodni savez u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Vašingtonu, Fondacijom za sjećanje na Jasenovac i Holokaust iz Londona i Narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske iz Banjaluke.

Predavanje o temi „Jasenovac: neizgovoreni genocidi i Holokaust 1941 – 1945“ održaće profesor Srboljub Živanović iz Londona, sudski antropolog koji je zajedno sa forenzičkim timom iskopavao masovne grobnice u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma.

Srpski narodni savez

Na predavanju će govoriti i direktor Fondacije za sjećanje na Jasenovac i Holokaust iz Londona Dragana Tomašević, koja je potomak preživjelih genocida nad Srbima u selima Šargovac, Motike, Drakulić i rudniku Rakovac.

Iz Srpskog narodnog saveza navode da će ovaj istorijski događaj biti upotpunjen izložbom „Anatomija zaborava“ Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske iz Banjaluke“.

Kongresmeni, senatori, strane diplomate, ambasadori i ostali posjetioci imaće priliku da pogledaju ovu izložbu i od 25. do 27. novembra u Rejburn foajeu Kongresa.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

5 Responses

  1. koji genoooocid, nebraćo Srpčići, onaj lažni, ah taj, pa recite da je vas pobijeno milijardu i pola milijuna nejači, buahhahaha

    1. Jadna budalo,neuka. Knjigu u sake, bez straha i popravices se, saznaces istinu. Nje se nemoras bojati. Sa talasom Stida ces morati sama da se izboris. A onda dolazi olaksanje!!!

      1. meni jedan nick, koji je toliko ( tipično za Srblje) hrabar da se ne želi potpisati pravim imenom, otpisuje da uzmem „knjige u šake“. Nema potrebe za vašim zazivanjem knjiga jer ja jesam osoba od knjiga, sasma sigurno ne ću nikada uzeti u šake četničku demonsku propagandu, oslonjenu na englesku masoneriju….aferim

        1. mila perković@ Ako nećeš „četničku“ propagandu ti u otputuj u vašu prijateljsku Nemački, oni imaju arhivirane sve podatke o NDH-krvološtvu. Tu možete da pronađete i izjave nemačkih generala o strahotama koje ste činili nad Srbima, Jevrejima i Romima. Nemačka je napravila veoma detaljnu analizu o broju ubijenih u Jasenovcu, Jadovnu i ostalim logorima NDH-azije. Za svaki slučaj, da Hrvati to ne pripišu Nemcima. Znaju oni vas dobro, još iz 17. veka, kada ste u ime Vatikana pobili stotinu hiljada nemačkih protestanata. U Londonu je 1638 godine izašla knjižica „Žalovanje nad Nemačkom“ u kojoj opisuju strahote tog rata i gde opisuju Hrvate kako jedu decu (među ostalom). Silili sveštenike da se mole pred oltarom dok su ih klali, silovali žene u crkvi, vadili ljudima oči, derali im kožu, JELI NOVOROĐENČAD, rezali ženama ruke i noge, pekli žive ljude, čupali prste sa užetom, oderali ljudima lice, rezali nos i uši i pravili od njih privesak, bacali žene u reku, sipali ljudima mokraču kroz cev u stomak. Uklesano je u nekoliko spomenika opomena budućim pokolenjima „Sačuvaj nas Bože kuge, gladi i Hrvata“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: