fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Тражимо одговор политичара на грађанску иницијативу о уласку у НАТО

Србски народни покрет „Избор је наш“ обавјештава српске политичаре, народ и цјелокупну јавност да је своју дугогодишњу кампању против уласка Републике Српске и БиХ у НАТО крунисао грађанском иницијативом, коју смо непосредно прије ситуације изазване пандемијом вируса Корона, предали Народној скупштини Републике Српске.

СНП Избор је наш

Суштина грађанске иницијативе јесте  да се донесе закон којим би „Лице изабрано или именовано са територије Републике Српске, које у институцијама или органима Босне и Херцеговине гласа за чланство БиХ у међународним организацијама или савезима противно референдумској одлуци грађана у Републици Српској или противно одлуци Народне скупштине Републике Српске о питању чланства у тим организацијама или савезима, казниће се затвором од двије до дванаест година“.

Разлог наше кампање није само у томе што је НАТО  бомбардовао РСК и РС 1995. г. и Србију 1999. године, сврстао се на једну страну и пресудно утицао на исход бошњачко-хрватско-српског сукоба и обезбиједио проглашење лажне државе Косово. Није разлог само то и што би улазак у евроатлантске интеграције дефинисао и спољну политику коју би морали слиједити, без обзира колико она штетна била по нас, већ прије свега због постојања осјећања Слободе  и Достојанства да као народ одлучимо о томе да ли смо за улазак у НАТО, а што је и суверено право сваког народа.

Изјашњавање народа на референдуму о суштинским питањима лишило би опасности политичаре да погријеше и покушају да спроводе политику која је супротна вољи народа.

И зато очекујемо реакцију званичних власти Републике Српске на грађанску иницијативу СНП – „Избор је наш“, коју је упутио Народној скупштини Републике Српске. Искрено се надамо да ће ова грађанска иницијатива послужити као сигнал руководству Српске за одржавање свеопштег националног референдума којим би се Република Српска сачувала од евентуалног увлачења у НАТО.

Предсједник СНП – Избор је наш Бања Лука, 10.06.2020.

Чанковић Дане

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: