fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Tomislav Kresović: Vatikan i gresi Alojzija Stepinca

pod-tudjim-krstom-pokrstavanje5.jpg

Zvanični Vatikan nikada se nije ogradio niti preispitao delatnost kardinala Stepinca i ulogu Katoličke crkve i klera u zločinima NDH prema Srbima, Jevrejima, Romima i uništavanju imovine Srpske pravoslavne crkve.

Jezuitske igre Vatikana

Istorijski je dokumentovano da je Vatikan znao, tolerisao i prećutao simpatije i učešće kardinala Alojzija Stepinca u delovanju i zločinima NDH tokom II svetskog rata.  “Zavera ćutanja“ Vatikana po pitanju kardinala Stepinca mogla bi da se protumači i kao negacija zločina NDH i saučestvovanja Rimokatolličke crkve i kardinala Stepinca u misiji “prekrsti, iseli, istrebi“ pravoslavne hrišćane, Jevreje i druge.

O velikim zločinima katoličkog klera u NDH i „tihoj“ podršci pisao je Viktor Novak još 1948. godine u svojoj obimnoj studiji „Magnum krimen“ koja je bila dugo u „bunkeru“ javnosti što od strane Katoliče crkve, što od komunističke vlasti. Pored moralne odnosno istorijske rehabilitacije kardinala Stepinca uslediće i pravna odnosno sudska u Republici Hrvatskoj.

Papa Franjo insistirao je na formiranju zajedničke komisije u kojoj su i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i srpski istoričari, koja treba da preispita ulogu Stepinca s obzirom na predlog da se proglasi za sveca. Očigledno je da do prave istine i odluke neće doći, jer je već odlučeno da kardinal Alozije Stepinac u bliskoj budućnosti bude nova blažena ikona u hramovima rimokatoličke crkve Hrvatske i širom sveta.

Vatikan, NDH i Jasenovac

Treba podsetiti da je za vreme vlasti dr Franje Tuđmana hrvatski Sabor rehabilitovao kardinala Stepinca i 1992. godine usvojio “Deklaraciju o osudi političkog procesa i presude kardinalu Alojziju Stepincu”. Nešto kasnije papa Jovan Pavle II 3. oktobra 1998. proglasio je kardinala Stepinca za mučenika i beatifikovao u Mariji Bistrici kod Zagreba, što je preduslov da neko bude proglašen za sveca. Zagrebački sud je 2016. godine izvršio reviziju suđenja kardinalu Alojziju Stepincu iz 1946. godine kada je osuđen za saradnju sa vlašću NDH i bio je do svoje smrti 1960. u kućnom pritvoru.

Tako su Vatikan i hrvatska država sa kardinala Alojzija Stepinca odlučili da skinu svaku odgovornost za stotine hiljada prekrštenih, ubijenih i raseljenih pravoslavnih hrišćana i drugih što je podsećalo na vreme inkvizicije. Decenijska zavera ćutanja Vatikana prema ulozi rimokatoličke crkve u NDH bio je i razlog što se ni jedan poglavar Rimokatoličke crkve nije poklonio senima žrtava NDH u Jasenovcu.

Revizija suđenja kardinalu Stepincu u Hrvatskoj očigledno da će biti deo istorijskog i moralnog, ali i pravnog falsifikata kojim će se „oprati“ savest sa nedela katoličkog klera i kardinala Stepinca u podržavanju i delovanju NDH koji je bio na strani III rajha i objavio rat SAD. Tako će kardinal Alozije Stepinac u dogledno vreme postati „blaženi-svetac“, Vatikan će skinuti svu odgovornost sa sebe, a današnja Hrvatska će biti u ubeđenju da i nije bilo genocida u II svetskom ratu, već ratnih zločina u jednom istorijskom vremenu koji su se ponovili u drugom obliku 1995. godine sa masovnim egzodusom preko 200.000 Srba kada je po svemu sudeći i okončano „srpsko pitanje“ u Hrvatskoj.

Veće sudije Ivane Tudurić može “presudom poništiti u celosti ili delimično” odluku komunističkog suda iz 1946, kada je Stepinac osuđen na 16 godina zbog saradnje sa nacistima i ustaškim režimom, kao i za nasilno pokrštavanje pravoslavaca.

Vatikanski planovi prema “Istočnoj crkvi” 

Oko greha i nedela kardinala Stepinca i dela katoličkog klera koji je i rečima i delom vršio novu misiju Novog poretka u Evropi ostaće misterija i biće pod velom tajni.

Zašto?

Zato što je Vatikan tokom II svetskog rata podržavao ili tolerisao zločine III Rajha i paklenu mašinu NDH. To se može sagledati u nemačkim dokumentima o zločinima NDH nad Srbima.

Nakon II svetskog rata komunistička vlast je osudila kardinala Stepinca na kućni pritvor. To je bio i početak “Hladnog rata” u sukoba Zapada i Istoka (SSSR) odnosno demokratije i komunizma, Stepinac je postao “žrtva“ totalitarne politike. Paralelno s tim teče proces spasavanja nacista iz Evrope preko “Pacovskih kanala” i uloge Vatikana uz podršku vlade i tajnih službi SAD i Zapada. Sve je išlo preko mreža “Pacovskih kanala” koju je vodio Krunoslav Draganović blizak kardinalu Stepincu i vatikanskim poglavarima. Preko mreža Vatikana najveći broj nacista je izbegao pravdu. Čitav period od 1946. do 1991. godine Vatikan je na strani borbe protiv komunizma u svetu i Evropi.

Pad Berlinskog zida, urušavanje SSSR-a i posebno bivše Jugoslavije bio je scenario Vatikana od 1918. godine. Vatikan je bio protiv Jugoslavije pod Karađorđevićima, pa kasnije protiv Brozove Jugoslavije. Vatikan je našao sebe stvaranjem Pavelićeve NDH 1941, ali i Tuđmanove Hrvatske 1991. godine. Većina zločina hrvatske države i 1941-1945 i 1991-1995 godine treba da budu relativizovani, a RKC maksimalno zaštićena. Ovaj model “jezuitskog” ćutanja ima svoju novu igru.

Ta igra oko pranja savesti kardinala Stepinca je model kako treba jezuitskom politikom ići dalje na razaranje pravoslavnog hrišćanstva, tako što bi se u dogledno vreme išlo na jednu ekumenističku svetsku crkvu hrišćana pod dominacijom Vatikana. Sada je u igri urušavanje pravoslavlja i to Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini i negiranje Ruske crkve u Kijevu i stvaranje dubljeg raskola Carigradske i Moskovske patrijaršije. Sve je evidentno da u toj borbi unutar pravoslavlja interes ima Vatikan.

Takve projekcije su veoma štetne i za Srpsku pravoslavnu crkvu “po dubini” i slabljenjem i gubljenju njene samostalnosti i razvlašćivanjem u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu i Makedoniji, ali i dijaspori. Zato je oslobađanje odgovornosti kardinala Stepinca za zločine u NDH počinjene “U ime Hrista”, jedan opasan model kojim se zločin može opravdati “višim ciljevima” .

Autor: Tomislav Kresović

Izvor: VIDOVDAN

 

Vezane vijesti:

Vučić: Trudim se da se suzdržim od teških reakcija na poništenje presude Stepincu

Čemu iznenađenje kad je poništenje presude Stepincu najavljeno?

Krestić: Hrvati dosljedni antisrpskoj politici

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Martin Luter je još u srednjem veku za Vatikan rekao da je to „stolica satane“ što je lako dokazljivo posebno uz pomoć NDH u kojoj je od ukupnog broja fratara oko 1950 njih oko 1930 DIREKTNO učestvovalo u genocidu nad Srbima pa je i to dokaz o projektu Vatikana koi se i danas tiho nastavlja „ljubavlju“ prema satanskom kardinalu Stepincu !Žejja Vatoikana o osvajanju istoka je razumljiva ali to se neradi sa satanom . Priča da je Stepinac žrtva komunista je lašna zato što je tito imao mnogo bolje veze sa Vatikanom i od samog Stepinca a da je on stvarno bio titov neprijatelj bio bi lako ubijen jer tito i njegova banda su sa lakoćom ubijali i za mnogo manje grehe od Stepinčevog pa je ustvari „političko suđenje“kreacija titoista da bi Stepinca prikazali kao komunističku žrtvu upravo sa suprotnim ciljem da Vatikan pokazuje Stepinca kao mučenika naravno duhovni vođa naroda koi je kako Nemački i Italiujanski generali prezentuju čine najvećih zločina u istoriji sveta može biti samo satanin sin a Vatikan u mnogo čemu imitira ingerencije BOGA proglašavajuci za svete ljude one koi njima politički odgovaraju a to naravno NIJE HRIŠĆANSTVO !Zanimljiva je mlaka ili nikakva reakcija Jevreja naroda SSSR Poljaka…Amerikanaca Engleza i drugih stradalnika od fašizma što otkriva takođe satanizam protiv kog se treba boriti NAJVEĆIM BOŽIJIM ORUŽJEM ISTINOM !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: