fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Vučić: Trudim se da se suzdržim od teških reakcija na poništenje presude Stepincu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se trudi da se uzdrži od teških reakcija, povodom odluke hrvatskog suda da poništi presudu iz 1946. godine zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu

Centralni spomenik na spomen-području Jasenovac. Foto: Wikimedia Commons/Bern Bartsch.
Centralni spomenik na spomen-području
Jasenovac. Foto: Wikimedia
Commons/Bern Bartsch.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se trudi da se uzdrži od teških reakcija, povodom odluke hrvatskog suda da poništi presudu iz 1946. godine zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu, napominjući da su ga više pogodile izjave i komentari relativizovanja iz dela javnosti u Srbiji.

Odgovarajući, u Pančevu, na pitanje novinara o odluci hrvatskog suda o Stepincu, Vučić je rekao da su i u ono vreme postojale kontroverze zašto taj čovek nije osuđen na smrtnu kaznu.

Ne zaboravite da je bio jedan od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti. Beograd je oslobođen u oktobru 1944. godine, a Jasenovcem su i pet meseci posle toga šetali ustaški čelnici. Stepinac je sve vreme vikarni biskup za pokrštavanje Srba, podsetio je premijer Srbije.

Moj odgovor je da će Srbija i srpski narod uvek biti na strani antifašizma, a neki su odlukom o Stepincu više rekli o sebi nego o drugima, naglasio je Vučić.

On je istakao i da Srbija mora i želi da gradi dobre odnose sa Hrvatskom i posao vlasti je da se pripadnici hrvatske manjine dobro osećaju u Srbiji.

(Fonet)

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

Čemu iznenađenje kad je poništenje presude Stepincu najavljeno?

Krestić: Hrvati dosljedni antisrpskoj politici

Poništena presuda Stepincu

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Prilikom oslobođenja Zagreba organizovana je parada partizanskih jedinica koje su ga oslobodile a na svečanoj bini pored Bakarića stajao je Stepinac pa ta situacija uz podatak da je Bakarić pripadao pre rata Hrvatskim nacionalistima otvara sumnju ko su titoisti a postoje dokumentarni filmovi prikazivani i na RTS-u ustaške emigracije(poske rata) u koima lideri te emigracije javno komentarišu svoje veze sa Bakarićem koi je bio titova glavna poratna veza sa njima i Stepinca treba posmatrati u malo širem kontekstu jer se takođe zna da je tito imao veze sa Vatikanom još za vreme rata i sa Visa je putovao u Vatikan naravno posle rata još snažnije te je suđenje Stepinu kao komunističko namešteno da izgledao kao stradalnik od komunista jer i tito i on su vatikanci !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: