fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Tibor Cerna junak

Tibor Cerna
Tibor Cerna

“Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi”- Vladika P.P.Njegoš

Kriju Tibora sina Obilića ko zmija noge. Al’ to neće moći,ne može proći.Svi stavite na svoje stranice njegovu sliku. U Crkvi zapalite sveću za Tibor_Cerna_1junaka Tibora Cernu,za spasenje duše njegove.

Tibor Cerna je dokaz da je biti Srbin Duhovna kategorija. Tibor Jožef Cerna je Mađar etnički, a Srbin po Krvi i to najveći.

Tibor Cerna je sa svojom braćom držao položaj na Košarama. Nekoliko dana su bili prikovani za zemlju, jer ih je na to nagnao neprijateljski snajperista koga su zvali ustaša zbog dijalekta kojeg je koristio pri ubacivanju u vezu naše vojske. Tibor Cerna je izložio plan. Ja ću ustati, primiti metak, vi odkrite njegovu poziciju i eliminišite. Svesno, Tibor Cerna ustaje i govori: „Ustašo! ‘Ajde, pucaj ako si junak, ja te čekam!“. Ustaša puca, TIBOR CERNA dobija metak u vrat i nastavlja da stoji. Okreće se prema braći i reče: “ZA OVU ZEMLjU VREDI POGINUTI”. ustaša puca po drugi put i pogađa Tibora međ’ oči krasne. Tibor Cerna je mrtav, al’ TIBOR CERNA čudom nastavlja da stoji. Pod mišice ga drže Angeli Gospodnji. ustaša je nakon dva ispaljena metka odkriven i eliminisan. Telo Tibora Cerne tek tada pada na Zemlju Svetu, na Zemlju Vitešku, na Zemlju Kosovsko Metohisku. SLAVA TI I ČAST JUNAČE.

Dajemo predlog da se za početak slika Tibora Cerne nađe na vašim stranicama. Da se na tim istim stranicama povede diskusija o vremenu kolektivne posete njegovom grobu. Mesto okupljanja je jasno: Grob Junaka TIBORA CERNE.

Neka nam je svima Gospod Bog i majka Božja i svi Sveti na pomoć. Amin

Slava i Čast.
Slava i Čast.

Izvor: www.facebook.com

Vezane vijesti:

Heroji Bitke za Košare | Jadovno 1941.

Sjećanje na bitku za Košare – neispričana ratna priča iz 1999.

Košare 30.09.1998. godine | Jadovno 1941.

Zadnja vojna pošta srpkih junaka: Šta je video prvi Srbin koji …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: