fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Тибор Церна јунак

Тибор Церна
Тибор Церна

“Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити”- Владика П.П.Његош

Крију Тибора сина Обилића ко змија ноге. Ал’ то неће моћи,не може проћи.Сви ставите на своје странице његову слику. У Цркви запалите свећу за Tibor_Cerna_1јунака Тибора Церну,за спасење душе његове.

Тибор Церна је доказ да је бити Србин Духовна категорија. Тибор Јожеф Церна је Мађар етнички, а Србин по Крви и то највећи.

Тибор Церна је са својом браћом држао положај на Кошарама. Неколико дана су били приковани за земљу, јер их је на то нагнао непријатељски снајпериста кога су звали усташа због дијалекта којег је користио при убацивању у везу наше војске. Тибор Церна је изложио план. Ја ћу устати, примити метак, ви одкрите његову позицију и елиминишите. Свесно, Тибор Церна устаје и говори: „Усташо! ‘Ајде, пуцај ако си јунак, ја те чекам!“. Усташа пуца, ТИБОР ЦЕРНА добија метак у врат и наставља да стоји. Окреће се према браћи и рече: “ЗА ОВУ ЗЕМЉУ ВРЕДИ ПОГИНУТИ”. усташа пуца по други пут и погађа Тибора међ’ очи красне. Тибор Церна је мртав, ал’ ТИБОР ЦЕРНА чудом наставља да стоји. Под мишице га држе Ангели Господњи. усташа је након два испаљена метка одкривен и елиминисан. Тело Тибора Церне тек тада пада на Земљу Свету, на Земљу Витешку, на Земљу Косовско Метохиску. СЛАВА ТИ И ЧАСТ ЈУНАЧЕ.

Дајемо предлог да се за почетак слика Тибора Церне нађе на вашим страницама. Да се на тим истим страницама поведе дискусија о времену колективне посете његовом гробу. Место окупљања је јасно: Гроб Јунака ТИБОРА ЦЕРНЕ.

Нека нам је свима Господ Бог и мајка Божја и сви Свети на помоћ. Амин

Слава и Част.
Слава и Част.

Извор: www.facebook.com

Везане вијести:

Хероји Битке за Кошаре | Јадовно 1941.

Сјећање на битку за Кошаре – неиспричана ратна прича из 1999.

Кошаре 30.09.1998. године | Јадовно 1941.

Задња војна пошта српких јунака: Шта је видео први Србин који …

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: