fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

СВЈЕДОЦИ ПОТВРДИЛИ ИСКАЗ ОЧЕВИЦА СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА

srna

БИЈЕЉИНА, 7. МАЈА /СРНА/ – У наставку суђења Хуси Салиховићу и Ибри Јакубовићу за свирепо убиство Стоjана Стевановића у сребреничком селу Ратковићи 1992. године, пред биjељинским Окружним судом данас су саслушана двоjица свjедока оптужбе коjи су потврдили раниjу изjаву очевица о овом злочину.

Свjедок Ђорђе Стевановић, брат убиjеног Стоjана над коjим jе почињен стравичан злочин, рекао jе да jе присуствовао обдукциjи и да jе и сам могао видjети да му jе брат заклан, да му jе одсjечен полни орган и да jе на тиjелу имао неколико убода оштрим предметом.

Он jе рекао да jе о начину убиства брата сазнао од очевица коjи jе био сакривен и посматрао злочин, те да му jе брат убиjен на кућном прагу jер ниjе могао побjећи због болести ногу због коjе се jедва кретао.

„О начину убиства брата коjи ниjе учествовао у ратним акциjама сазнао сам од рођака Станише Стевановића, као и да су то починили Хусо Салиховић, Ибро Јакубовић и Фикрет Шећић коjи више ниjе међу живима“, рекао jе Ђорђе Стевановић.

Он jе рекао да претпоставља да jе очевидац Станиша Стевановић, рођак убиjеног Стоjана, убиство посматрао са 50-ак метара удаљености од куће, скривен у грмљу.

Станиша Стевановић раниjе jе испричао да су четворица комшиjа наоружани упали у кућу Стоjана Стевановића, извукли га напоље и заклали, након чега су му одсjекли полни орган и ставили му га у уста, те га изболи ножем у око.

Други свjедок на данашњем рочишту био jе Васо Ерић, бивши судиjа из Зворника.

Салиховић и Јакубовић оптужени су да су у селу Ратковићи 27. jуна 1992. године убили, а потом измасакрирали Стоjана Стевановића.

На идућем претресу, заказаном за 5. jуни, судиjа, тужилац и адвокат оптужених изаћи ће на мjесто злочина у заселак Брађевина, у општини Сребреница, након чега се очекуjе да поступак буде приведен краjу.

Извор: срна

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: