fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SVJEDOCI POTVRDILI ISKAZ OČEVICA STRAVIČNOG ZLOČINA

srna

BIJELjINA, 7. MAJA /SRNA/ – U nastavku suđenja Husi Salihoviću i Ibri Jakuboviću za svirepo ubistvo Stojana Stevanovića u srebreničkom selu Ratkovići 1992. godine, pred bijeljinskim Okružnim sudom danas su saslušana dvojica svjedoka optužbe koji su potvrdili raniju izjavu očevica o ovom zločinu.

Svjedok Đorđe Stevanović, brat ubijenog Stojana nad kojim je počinjen stravičan zločin, rekao je da je prisustvovao obdukciji i da je i sam mogao vidjeti da mu je brat zaklan, da mu je odsječen polni organ i da je na tijelu imao nekoliko uboda oštrim predmetom.

On je rekao da je o načinu ubistva brata saznao od očevica koji je bio sakriven i posmatrao zločin, te da mu je brat ubijen na kućnom pragu jer nije mogao pobjeći zbog bolesti nogu zbog koje se jedva kretao.

„O načinu ubistva brata koji nije učestvovao u ratnim akcijama saznao sam od rođaka Staniše Stevanovića, kao i da su to počinili Huso Salihović, Ibro Jakubović i Fikret Šećić koji više nije među živima“, rekao je Đorđe Stevanović.

On je rekao da pretpostavlja da je očevidac Staniša Stevanović, rođak ubijenog Stojana, ubistvo posmatrao sa 50-ak metara udaljenosti od kuće, skriven u grmlju.

Staniša Stevanović ranije je ispričao da su četvorica komšija naoružani upali u kuću Stojana Stevanovića, izvukli ga napolje i zaklali, nakon čega su mu odsjekli polni organ i stavili mu ga u usta, te ga izboli nožem u oko.

Drugi svjedok na današnjem ročištu bio je Vaso Erić, bivši sudija iz Zvornika.

Salihović i Jakubović optuženi su da su u selu Ratkovići 27. juna 1992. godine ubili, a potom izmasakrirali Stojana Stevanovića.

Na idućem pretresu, zakazanom za 5. juni, sudija, tužilac i advokat optuženih izaći će na mjesto zločina u zaselak Brađevina, u opštini Srebrenica, nakon čega se očekuje da postupak bude priveden kraju.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: