fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Susret Karađorđevića i Romanovih nakon jednog vijeka

Na humanitarnoj izložbi „Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela“ u Sankt Peterburgu, nakon jednog vijeka susrele su se članovi porodice Karađorđević i Romanov, saopštila je organizacija „Kraljevski red vitezova“.

Sankt Peterburg
Sankt Peterburg

Pokrovitelj i osnivač „Kraljevskog reda vitezova“ princ Đorđe Karađorđević svečano je uručio kneginji Olgi Kulikovskoj Romanov specijalni pozlaćeni primjerak knjige „Rasijsko iskustvo“.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da se naše porodice, povezane rodbinskim vezama i bratskom ljubavlju naših naroda, susreću ponovo u ovom carskom gradu, u ovom carskom zdanju. Srećan sam što se u knjizi `Rasijsko iskustvo` nalaze i prelepi akvareli Vaše rođake, velike kneginje Olge Aleksandrovne Romanov, sestre cara Nikolaja Romanova“, rekao je princ Đorđe.

Kneginja Olga istakla je da joj je drago da su porodice Karađorđević i Romanov ponovo zajedno i što Srbija i Rusija razvijaju kulturnu saradnju kroz vrijedne projekte poput ove izložbe.

Humanitrna izložba „Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela“, otvorena je 11. decembra u ljetnjem dvorcu Cara Aleksandra Prvog Romanova, na Jelagin ostrvu u Petrogradu, a traje do 25. decembra.

 

Izvor: srna

 

Vezane vijesti:

Da li ćemo ikada otkriti pravu istinu o sudbini Romanovih?

REHABILITOVAN KRALj PETAR DRUGI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: