fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Srpski ljekari počeli da pregledaju generala Mladića

Srpski ljekari počeli su danas pregled generala Ratka Mladića u pritvoru u Hagu, gdje im je dozvoljeno da unesu samo olovku i papir, rekao je Srni Darko Mladić, sin generala Mladića.

General Ratko Mladić
General Ratko Mladić

„Danas su otišli kardiolog Velibor Ilić iz Instituta `Dedinje` i neuropsihijatar Gorica Đokić, koji obavljaju preglede. Oni će s njim biti danas i sutra, a očekujem da ćemo imati izveštaj do petka“, rekao je Darko Mladić.

On je naveo da su iz ćelije generala Mladića nestali neki od nalaza, koji sada „ne mogu da se lociraju“ i istakao da je to predstavljalo problem za ljekare, jer su im bili potrebni da bi se bolje pripremili za pregled.

„Nisu im dozvolili da unesu ništa sem papira i olovke. Čak ni stetoskop i aparat za pritisak, koji je kardiolog hteo da unese. Oni će imati ovakve preglede bez aparata. Ne znam šta će im staviti na raspolaganje, ali s obzirom na to da su mesecima vršili opstrukciju njihovog dolaska ne očekujem da će baš mnogo da se potrude“, rekao je Darko Mladić.

On je istakao da je, ipak, najvažnije da je konačno ostvareno da srpski ljekari dođu do generala Mladića.

„Nažalost, to je trebalo odavno da se desi. Više od godinu dana traje borba u vezi sa dokumentacijom i veštačenjima, a za konkretan dolazak ovih lekara potrošili smo skoro četiri meseca uz velike opstrukcije“, rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim riječima, za raniji dolazak ruskih ljekara kako bi pregledali generala Mladića, odbrani i porodici bilo je potrebno dvije godine borbe.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Poslednji heroj Otpora Novom svetskom poretku | Jadovno 1941.

Ratko Mladić je žrtva propagande! | Jadovno 1941.

Mladić: Nevin sam, dušu mi ne mogu uzeti! | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: