fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Školu u Kanadi nazvati po Tesli

Inicijativa Srba iz Hamiltona da jedna od srednjih škola u ovom gradu ponese ime po slavnom srpskom naučniku Nikoli Tesli

Nikola Tesla
Nikola Tesla

Srpska zajednica iz Hamiltona u Kanadi pokrenula je peticiju da jedna od srednjih škola u ovom gradu ponese ime po slavnom srpskom naučniku Nikoli Tesli. Ovu ideju do sada je podržalo više od 2.500 Srba i njihovih kanadskih prijatelja.

Iza ove ideje stoji „Obrazovna korporacija Nikola Tesla“, čiji predsednik Veroslav Đurović očekuje da će srednja škola pod novim imenom postati i svojevrsni obrazovni centar srpske zajednice Hamiltona.

– Sličnom akcijom izborili smo se da naš grad, koji se nalazi na pola puta od Toronta do Nijagare, povodom 160. godine od Teslinog rođenja jedan od svojih bulevara nazove po našem naučniku – navodi Đurović. – Potrebno nam je 10.000 onlajn potpisa podrške.

Srbi iz Hamiltona nadaju se da će u novoj školi, koju će pohađati 1.250 učenika, srpska deca moći sa ponosom da govore o naučniku sa kojim ih veže zajedničko poreklo.

Autor: R. Dr.

Izvor: NOVOSTI

Vezane vijesti:

Nikola Tesla – simbol za našu identifikaciju | Jadovno 1941.

Akademik Vasilije Krestić: Hrvatsko svojatanje Nikole Tesle …

Čudo Božije pred rođenje Nikole Tesle: Kakav „Božji fenomen …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: