fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SDP traži policijsku zaštitu za Milanku Opačić

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milanka Opačić izložena je napadima desničarskih portala u kojima se aludira na njeno nacionalno porijeklo, a ona optužuje da nosi „četnička obilježja“.

Milanka Opačić Foto: Screenshot
Milanka Opačić Foto: Screenshot

Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ Davor Bernardić poslao je pismo predsjedniku Sabora Boži Petrovu i ministru unutrašnjih poslova Vlahi Orepiću, tražeći da policija odmah počne da štiti Milanku Opačić.

Bernardić traži da Državno tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv portala „Dnevno.hr“ zbog, kako je navedeno, „vrijeđanja državnog funkcionera“.

Taj desničarski portal objavio je tekst pod naslovom: „Milanka, objasni ovaj selfi! Hrvatska političarka obukla majicu sa četiri `S`“.

U tekstu se tvrdi da je fotografija Milanke Opačić u crvenoj majici sa simbolima, koje portal nazova „četničkim“, autentična i da „nikako nije riječ o fotošopu“ te da je, „po svemu sudeći, fotografija nastala na jednom od
`Serb-festivala`“.

Bernardić u zahtjevu za zaštitu navodi da je Milanka Opačić često bila vrijeđana u medijima i na društvenim mrežama, a sada se od Državnog tužilaštva traži akcija, jer u SDP-u smatraju da tu praksu učestalog vrijeđanja više nije moguće spriječiti drugačije nego zaštitnim mjerama.

U Hrvatskoj već duže traju prozivke javnih ličnosti zbog srpskog porijekla, učestali su incidenti sa ustaškim obilježjima i prijetnje osobama srpske nacionalnosti putem grafita, mitinga i novinskih tekstova.

Izvor: SRNA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: