fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

САВАНОВИЋ: НЕ СТВАРАТИ СИТУАЦИЈЕ ДА СЕ ЗА СЛОБОДУ ПОНОВО ВОЈУЈЕ

Министар Миленко Савановић полаже виjенац на воjничком гробљу Мали Зеjтинлик на Сокоцу

Министар Миленко Савановић полаже виjенац
на воjничком гробљу Мали Зеjтинлик на Сокоцу

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић данас jе на Сокоцу апеловао на све политичаре у БиХ и свjетске моћнике да се не играjу ватре на овим просторима и не заробе садашњост и будућност неким новим ситуациjама гдjе се за слободу мора поново воjевати.

Савановић jе на обиљежавању 20 година од одбране Сараjевско-романиjске региjе рекао да овом приликом жели да подсjети политичаре у БиХ, у Републици Српскоj и свjетске моћнике да судбина народа практично зависи од њихових одлука.

„Постоjе неки коjи су кратког памћења, постоjе неки коjи недовољно познаjу историjу и играjу се ватром опет на овим просторима. Нека добро размисле шта раде и jа их молим и позивам у име свих нас да нам не заробе садашњост и будућност неким новим ситуациjама гдjе се за слободу мора поново воjевати“, рекао jе Савановић.

Он jе на Воjничком спомен-гробљу „Мали Зеjтинлик“ рекао да jе у одбрани Сараjевско-романиjске региjе учествовало 20.000 бораца, од коjих jе 4.000 погинуло, а 10.000 рањено у току четворогодишњег ратовања.

Према његовим риjечима, српски народ jе у 20. виjеку крвљу платио слободу, ратуjући у пет ратова, увиjек на страни слободарског свиjета.

„Слобода jе претпоставка за одржив живот и ти наши борци коjу су учествовали у рату су били свjесни да се слобода не поклања и никоме се не даjе, већ се за њу мора изборити“, рекао jе Савановић.

Он jе истакао да су, историjски посматрано, ово простори гдjе jе борба за слободу честа и скупо се плаћа.

Испред централног крста у Воjничком спомен-гробљу „Мали зеjтинлик“ на Сокоцу, гдjе jе сахрањено 958 погинулих бораца са простора ове региjе, положени су виjенци и служен помен поводом 20 година од одбране Сараjевско-романиjске региjе.

Виjенце су положили изасланици предсjедника Републике Српске и српског члана Предсjедништва БиХ, делегациjе Владе Републике Српске, Народне скупштине Српске, Борачке организациjе Републике Српске, Савез организациjа и удружења воjних инвалида Републике Српске, Трећег пjешадиjског (Република Српска) пука, те града Источно Сараjево.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

САВАНОВИЋ: НЕ ДОВОДИТИ У ПИТАЊЕ СЛОБОДУ СРПСКОГ …

ПОМЕН ПОГИНУЛИМА СА ПОДРУЧЈА САРАЈЕВСКЕ РЕГИЈЕ …

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОДБРАНЕ САРАЈЕВСКО-РОМАНИЈСКЕ РЕГИЈЕ

Сараjево – Романиjа – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: