Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Rajilićeva: Odluka Vlade je priznanje udruženju

Bozica_Zivkovic_Rajilic.jpg
Božica Živković Rajilić

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić pozdravila je odluku Vlade Republike Srpske kojom je ova organizacija dobila status udruženja od javnog interesa i izrazila očekivanje da će im u najskorije vrijeme biti doznačena i određena sredstva iz budžeta kako bi mogli obavljati redovne aktivnosti.

„Zadovoljni smo činjenicom da smo dobili status udruženja od javnog interesa i ovo je jedan od načina priznanja da ovo udruženje treba da postoji u Republici Srpskoj“, rekla je Rajilićeva Srni.

Ona je podsjetila da su članice Udruženja ranije zatražile da ovo udruženje dobije status organizacije od javnog interesa u Republici Srpskoj, kako bi mogli djelovati u ostvarivanju prava, dokazivanju istine i insistiranju da počinioci ratnih zločina nad srpskim civilnim stanovništvom budu procesuirani.

Na osnovu nedavne odluke Vlade Republike Srpske status udruženja od javnog interesa dobilo je osam udruženja.

Status Udruženja od javnog interesa dobila su republička udruženja: Savez za rijetke bolesti, Udruženje žena žrtava rata, Savez udruženja boraca NOR-a, Udruženje porodica sa četvoro i više djece, Asocijacija „Stvaraoci Republike Srpske“, Udruženje za pomoć licima sa autizmom „Djeca svjetlosti“, zatim Udruženje građana „Veterani RS“ i Vatrogasni savez.

Ovom odlukom Vlade Republike Srpske lista udruženja od javnog interesa proširena je na ukupno 29 udruženja.

Izvor: srna

Vezane vijesti:

Rajilić: Očekujemo status udruženja od javnog interesa

Rajilić: Donijeti zakon o ženama žrtvama torture

RAJILIĆ: MI SMO ŽRTVE, A NAŠU NESREĆU NIKO NE PRIZNAJE

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: