Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

RAJILIĆ: MI SMO ŽRTVE, A NAŠU NESREĆU NIKO NE PRIZNAJE

Božica Živković-Rajilić
Božica Živković-Rajilić

Dvadeset pet članica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske danas je protestovalo ispred zgrade Haškog tribunala prije i nakon suđenja generalu Ratku Mladiću, pokazujući novinarima slike zatvora i logora za Srbe u BiH u kojima su srpske žene mučene, silovane i zlostavljane.

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković-Rajilić rekla je u telefonskoj izjavi Srni iz Haga da su Srpkinje, koje su preživjele strašna mučenja za vrijeme rata, osjetile i zlu namjeru međunarodnih humanitaraca koji su subjektivno i selektivno prikazivali stradanje civila, žena i djece u ratu u BiH.

„Mi smo žrtve, a našu nesreću niko ne priznaje“, istakla je ona, navodeći da je za žene žrtve rata iz Republike Srpske posebno razočaravajuće što su na ulazu u Haški tribunal vidjele plakat na kojem su istaknute žrtve Srebrenice, a srpskih žrtava nigdje nema.

„Pitam cjelokupnu javnost, sve nadležne, bilo koga na svijetu da mi odgovori gdje ima mjesto na kojem Srbin nije bio prva žrtva kada je počinjao rat u BiH, počev od Prijedora, Sarajeva, Podrinja, Tuzlanske kolone, a da ne pominjem Posavinu koja je prije izbijanja rata u BiH bila pregažena od hrvatske vojske“, upitala je Rajilićeva.

Ona je istakla da je Haški tribunal „sud nepravde, neistine, sud u kojem vlada ‘satana'“.

„Haški tribunal nije doprinio ni pravdi ni pomirenju, već je stvorio još veći jaz i stvara još veću tugu među srpskim žrtvama kada vidimo kako se odnose prema našim ljudima, dok zločinaca nad Srbima u Hagu nema ni u prolazu“, zaključila je Rajilićeva.

Ona je rekla da su članice ovog udruženja danas prisustvovale suđenju generalu Mladića, da su mu dale znak ko su, odakle dolaze i da ih je prepoznao.

„Da ima pravde, ovdje bi danas bilo pola Sarajeva, a ne samo Ratko Mladić.

Veoma smo tužne i razočarane kada smo danas u sudnici slušale kako jedna nazovi ‘doktorka-ekspert’ svjedoči o Tomašici bez bilo kakvih podataka“, rekla je Rajilićeva.

Ona je dodala da su današnjim prisustvom na suđenju nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, članice ovog udruženja pružile podršku svim Srbima koji su se, često neosnovano, našli pred ovim sudom.

 

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Vezane vijesti:

ŽIVKOVIĆ-RAJILIĆ: 25 SRPKINjA 7. JULA U HAŠKOM …

RAJILIĆ: FILM „NEČUJNI KRIK“ – VRIJEĐA SRPSKE ŽRTVE …

RAJILIĆ: RASVIJETLITI UBISTVA SRPKINjA U SARAJEVU …

ZAKONOM ZAŠTITITI PRAVA ŽENA ŽRTAVA RATA – Jadovno …

 

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: