fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Rajilić: Niko nije odgovarao za ubistva 2.500 Srpkinja

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić rekla je da Udruženje raspolaže podacima da je 2.500 srpskih žena tokom proteklog rata na području BiH ubijeno kod svojih kuća, da postoje spiskovi, dokazi i fotografije na koji način su mučene i ubijene, ali da za to još niko nije odgovarao.

Božica Živković Rajilić
Božica Živković Rajilić

– Niko još nije odgovarao za ovako veliki broj ubijenih srpskih žena, niti za nekoliko hiljada zlostavljanih po logorima, već se procesuiraju neki pojedinačni i sporadični slučajevi – navela je Rajilićeva.

Ona je istakla da Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske nije zadovoljno radom Tužilaštva i Suda BiH na procesuiranju zločina nad ženama srpske nacionalnosti, na procesuiranju silovanja i ubistava srpskih žena kod svojih kuća tokom proteklog rata u BiH, jer se zločinci i dalje slobodno kreću.

Prema njenim riječima, srpske žene nepripremljene pozivaju u sudnicu u Sarajevo kao svjedoke na koje se vrše pritisci, tako da se žene u strahu, neznanju, bolesti, anksioznosti i vraćanju traume, izgube i njihova izjava nije vjerodostojna

– Nikada niko nije pozvan od preživjelih srpskih žena da o ovome govori i svjedoči pred pravosudnim institucijama BiH – zaključila je Rajilićeva.

Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske trenutno broji više od 440 žena članova, a u posljednje vrijeme najveći broj novih članova je sa područja Semberije, jer je riječ o ženama koje su izbjegle sa područja Federacije BiH.

Radio Televizija Republike Srpske

Vezane vijesti:

Rajilić: Odluka Suda BiH – nož u srce ženama žrtvama rata

Rajilić: Neprihvatljivo donošenje zakona na nivou BiH

ŽIVKOVIĆ-RAJILIĆ: 25 SRPKINjA 7. JULA U HAŠKOM TRUBUNALU

Rajilić: Rasvjetliti ubistva Srpkinja u Sarajevu i Goraždu

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: