Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

RAJILIĆ: NEPRIHVATLjIVO DONOŠENjE ZAKONA NA NIVOU BiH

Božica Živković Rajilić

Božica Živković Rajilić

Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske smatra neprihvatljivim donošenje zakona o žrtvama seksualnog nasilja na nivou BiH, izjavila je predsjednik Udruženja Božica Živković Rajilić.

“Nama ne treba takav zakon na nivou BiH, niti bilo kakav prenos nadležnosti. Ne interesuju nas takve kombinacije”, izjavila je Rajilićeva Srni.

Rajilićeva je rekla da predstavnici Udruženja neće učestvovati u eventualnom kreiranju takvog zakona, te da će žestoko kritikovati predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH ukoliko bi se odazvali takvoj raspravi.

“Nama je dovoljan Zakon o civilnim žrtvama rata jer mi sva svoja prava ostvarujemo na nivou Republike Srpske”, istakla je Rajilićeva.

Ona je podsjetila da je Udruženje ranije uputilo inicijativu u Narodnu skupštinu Republike Srpske da se donese zakon o ženama žrtvama torture za vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac informisala je juče u Sarajevu specijalnog predstavnika premijera Velike Britanije za prevenciju seksualnog nasilja u sukobima Džojs Enelej da je programom rada resornog ministarstva, kao i programom rada Savjeta ministara BiH za narednu godinu predviđena izrada novog teksta zakona o pravima žrtava torture.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

RAJILIĆ: MI SMO ŽRTVE, A NAŠU NESREĆU NIKO NE …

RAJILIĆ: ČEKAMO ODGOVOR BRAMERCA – Jadovno 1941.

UBRZATI PROCES ZAKONSKOG REGULISANjA – Jadovno 1941.

ZAKONOM ZAŠTITITI PRAVA ŽENA ŽRTAVA RATA – Jadovno …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: