Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Radoslav Ilić budući konzul Srbije u Trebinju

Otvaranje Konzularne kancelarije Republike Srbije u Trebinju planirano je početkom aprila 2018. godine, rekao je danas Srni konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Radoslav Ilić.

TREBINjE, 29. MARTA /SRNA/ – Konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Radoslav Ilić i Generalni konzul Vladimir Nikolić.
TREBINjE, 29. MARTA /SRNA/ – Konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Radoslav Ilić i Generalni konzul Vladimir Nikolić.

Ilić, koji će u Trebinju boraviti, do zvaničnog otvaranja Konzularne kancelarije, rekao je da je zajedno sa generalnim konzulom Srbije u Banjaluci Vladimirom Nikolićem primio prostor za smeštaj Konzularne kancelarije, nakon završene adaptacije, u Njegoševoj ulici broj /Ćelovića kuća/ u Trebinju.

On je izrazio zadovoljstvo što će uskoro građanima Hercegovine biti olakšano pružanje konzularnih usluga.

„Imajući u vidu činjenicu da će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, otvoriti predstojeći 21. Međunarodni sajam u Mostaru, na kome je Republika Srbija zemlja partner, nadamo se da će tom prilikom posetiti i Trebinje.Za sve nas, a uverene sam i za građane Trebinja, istočne Hercegovine i čitave Republike Srpske, bila bi izuzetna čast ukoliko predsednik Vučić bude u mogućnosti da tada svečano otvori Konzularnu kancelariju Srbije“, kaže Ilić.

Konzul je istakao da očekuje veoma dobru saradnju sa građanima Trebinja, kao i drugih gradove istočne Hercegove, s obzirom na činjenicu da će konzularno područje ove Kancelarije, pored Trebinja, obuhvatiti i druge gradove u istočnoj Hercegovini.

„Zahvaljujući Gradskoj upravi vrlo brzo smo završili sve poslove vezane za uređenje prostora, gde će biti smeštena Konzularna kancelarija, tako da već sredinom sledećeg meseca očekujemo veliki broj građane sa različitim zahtevima za pružanje konzularnih usluga“, kaže Ilić.

Generalni konzul Vladimir Nikolić je danas, u Gradskoj upravi, zaključio Ugovor sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem, o korišćenju poslovnog prostora za smještaj Konzularne kancelarije bez naknade.

Kako je ranije najavljeno, šef i jedan službenik će raditi u Konzularnoj kancelariji, u kojoj će svakim radnim danom stanovnici istočne Hercegovine moći da podnesu zahtev za prijem u državljanstvo ili za izdavanje biometrijskih putnih isprava Republike Srbije (nakon što dobiju Rešenje o prijemu u državljanstvo Srbije), kao i da koriste veliki broj drugih konzularnih usluga.

Da bi dobili neke od ovih usluga Hercegovci su do sada morali putovati u Mostar, Sarajevo ili Banjaluku.

Do sada su se jednom mjesečno, tokom konzularnog dana, papiri uz Zahtjev za državljanstvo Republike Srbije predavali u Trebinju, a čekanje u redu i gužva bili su neizbježni.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: